Fransk kartoffelsalat med kapers og tomater
Der er noget helt særligt over fransk kartoffelsalat. Måske er det de simple, men udsøgte ingredienser, eller måske er det den måde, hvorpå hver bid bringer os tilbage til små hyggelige aftener i Paris. Vi har lavet denne ret utallige gange i vores lille køkken i hjertet af byen, da vi boede der, og hver gang smager den bare af en ny portion.
Fransk kartoffelsalat med kapers og tomater
Ingredienser
Salat
- 500 g kartofler
- 200 g cherrytomater
- 2 st forårsløg
- 50 g kalamataoliven (udstenede)
- 30 g kapers
Dressing
- 3 spsk olivenolie*
- 1 tsk dijonsennep*
- 2 spsk hvidvinseddike*
- 1 kvist timian (finthakket)
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Kom kartoflerne i en gryde med saltet vand og kog dem i ca. 12-15 minutter, eller indtil de er møre. Dræn dem, og lad dem køle lidt af.
- Skær tomater i kvarte eller halve og forårsløg i små stykker.
- Hak oliven groft.
- Rør olivenolie, sennep, hvidvinseddike, og finhakket timian sammen. Smag til med salt og peber.
- Bland de let afkølede kartofler, tomater, oliven, kapers og forårsløg. Hæld dressingen over, og bland forsigtigt, så ingredienserne er jævnt dækket.
- Smag salaten til og justér krydderierne efter behov. Server evt. salaten lun.
Simpel opskrift på en fransk kartoffelsalat
Opskriften på denne kartoffelsalat er inspireret af Frankrig og de vidunderlige råvarer, som jeg altid køber på markedet om sommeren i Paris.
Det, der adskiller fransk kartoffelsalat fra de tungere, mayonnaise-baserede versioner, er dens lethed og friskhed. Kombinationen af kartofler, søde tomater, salte oliven og den pikante smag fra kapers er noget, vi aldrig bliver trætte af. Dressingen, som består af olivenolie og en smule hvidvinseddike, binder det hele sammen uden at overdøve de naturlige smage.
En skøn fyldig salat med kartofler man kan spise igen og igen
Jeg elsker at lave denne fyldige salat med kartofler, til når venner og familie er på besøg, eller bare når vi er os selv på en hverdagsaften. Salaten er ikke kun smuk at se på – den får også folk til at spørge efter opskriften. Den har været vores faste følgesvend til alt fra sommergrill i haven til hyggelige middagsselskaber. Den er lige så god dagen efter, hvis der mod al forventning skulle være rester tilbage.
Prøv at servere denne kartoffelsalat med et glas køligt hvidvin og et friskbagt brød – det er som at tage en bid af Paris. Det lover jeg.