Crouqe madame

Croque madame opskrift

Croque madame er en fransk klassiker, der er perfekt til brunch eller frokost. Den sprøde sandwich med skinke, ost og bechamelsauce toppes med et spejlæg, der giver en ekstra smagfuld dimension.

Hvis du er på udkig efter en lækker og nem opskrift på en klassisk croque madame, så er du kommet til det rette sted. Jeg har perfektioneret denne opskrift gennem årene, og jeg er sikker på, at den vil imponere dine smagsløg. Denne opskrift er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser, så du kan lave den på ingen tid.

Croque Madame

Croque madame

En lækker opskrift på Croque madame med spejlæg på toppen.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Ostesauce

  • 100 g creme fraiche 38 %
  • 150 g Gruyereost (Vesterhavsost og emmentaler kan også bruges)
  • 15 g dijonsennep*
  • salt og friskkværnet peber

Croque madame

  • 4 skiver groft brød
  • 4 skiver kogt skinke
  • 50 g Gruyereost (Vesterhavsost og emmentaler kan også bruges)
  • 2 stk æg

Noter

  • Tip: Du kan også sagtens lave Croque madame på panden, ved at stege bunden i smør først og derefter komme den i ovnen, hvor den gratinere færdig. Og til sidst afslutte med spejlægget. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen 150 grader, grill-funktion.
  • Pisk creme fraiche, revet ost, dijonsennep samt salt og friskkværnet peber sammen i en skål til en homogen sauce. Fordel saucen på 4 brødskiver.
  • Læg en skive skinke på 2 af brødskiverne, og læg dernæst de 2 andre brødskiver ovenpå skinken, så osteblandingen er øverst.
  • Riv ost på toppen, og lad de brødene gratinere i ovnen. Lad lågen stå på klem, mens osten smelter/gratinere – hold øje!

Croque madame

  • Spejl imens to æg på panden, så de er klar til at komme ovenpå de gratinerede brød bagefter.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på Croque Madame med spejlæg på toppen

Denne opskrift tager kun 15 minutter at lave og kræver kun et par enkle ingredienser. Start med at riste dit brød i en brødrister eller ovn og læg derefter skinke og ost på det ristede brød, fx et godt surdejsbrød. Sæt det i ovnen i et par minutter, indtil osten er smeltet og boblende. Imens kan du stege dit æg på en pande. Når ægget er færdigt, lægger du det på toppen af sandwichen og serverer straks.

Croque Madame er en rig og tilfredsstillende måde at starte dagen på, og den vil helt sikkert imponere dine gæster til brunch.

Hvad er Croque Madame?

Croque Madame er en klassisk fransk sandwich, der ofte serveres som en lækker morgenmad eller brunch. Den består af ristet brød, fyldt med skinke og revet ost, og toppet med et blødt, stegt æg og nogle gange en lille smule bechamelsauce.

Navnet “Croque Madame” kommer faktisk fra den mere almindelige “Croque Monsieur“, der er en lignende sandwich uden ægget på toppen. Croque Madame er simpelthen en mere feminin version af retten, og ægget på toppen siges at repræsentere en husmoderhat.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments