Cremet polenta med bagte tomater og spinat
Jeg har i et stykke tid haft lyst til at lave en lækker opskrift med polenta, da det ikke er noget jeg har lavet så mange gange før. Jeg har derfor udviklet en af mine ynglingsretter med polenta, som har resulteret i denne cremet polenta grød.
Jeg er vild med parmesan og bagte tomater og i denne ret går de to op i en højere enhed. Parmesan tilfører noget lækkert og umami, hvor de bagte tomater tilfører noget sødt og syrligt på samme tid. Jeg kan kun anbefale dig at prøve opskriften. Den smager så skønt, både til frokost og aftensmad.
Hvad er polenta?
Polenta laves på enten fin eller grov majsmel. Du kan lave mange forskellige opskrifter og retter med polenta, men i denne opskrift koges de til en polenta grød. Når polentaen er kogt til grød, kan den derefter tilberedes på forskellige måder. Polenta grøden kan fx steges, bages som sprøde polentafritter eller grilles og kan derfor spises på mange forskellige måder, med forskelligt tilbehør. Polenta er derfor en fantastisk at have i køkkenet, hvis man skal have en hurtig nem ret der smager dejligt.
Opskrift på cremet polenta grød med parmesan
Denne opskrift på cremet polenta med bagte tomater og spinat, er en nem og virkelig lækker vegetarisk servering med masser af smag og som mætter godt. Ved at bruge parmesan og fløde i polenta grøden, får du en polenta, der smager også bare super skønt.
Når du laver polenta grøden er det vigtigt at du rører jævnligt i gryden, da majsgryn suger meget vand, det kan derfor også være nødvendigt løbende til tilføre mere vand eller fløde til grøden, for at få den bedste konsistens.
Opskriften er udviklet til 2 personer, men du kan med fordel fordoble mængderne og have skøn mad til 4 personer.
Se opskriften på cremet polenta med bagte tomater her:
Cremet polenta med bagte tomater
Ingredienser
Bagte tomater
- 20 stk cherrytomater
- 15 g olivenolie*
- 2 fed hvidløg
- 1 kviste frisk timian
- 1 kviste rosmarin
- 100 g babyspinat
- salt og friskkværnet peber
Cremet polenta
- 100 ml fløde
- 100 ml mælk
- 300 ml vand
- 100 g polenta
- 50 g Parmesan
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
- Halver tomaterne og vend dem med 1 spsk olivenolie, hvidløg, timian og rosmarin og bag dem i ca. 20 minutter.
- Vend spinaten med tomaterne når de er kølet lidt af og smag til med salt og peber.
- Varm fløde, mælk og 100 ml vand op i en gryde. Når det er ved at nå kogepunktet tilsættes polentaen og det koges under omrøring i ca. 5-6 minutter. Tilsæt mere vand undervejs, så den ikke bliver for tyk.
- Kom parmesanen i og smag til med salt og peber.
- Anret grøden med tomat-spinat-toppingen og ekstra revet parmesanen på toppen.
Cremet polenta med bagte tomater til frokost eller aftensmad
Denne opskrift med polenta, ville jeg servere til både frokost eller aftensmad. Da polenta grød både smager skønt og mætter godt, kan det sagtens spises til aftensmad. Denne opskrift er vegetarisk, men hvis du savner kødet, kan du sagtens servere retten som tilbehør i stedet.
Jeg har valgt at lave bagte tomater, da jeg elsker bagte tomater og bruger dem gerne i retter som jeg fx gør i denne salat med rucola og feta eller denne lækre salat med bagte tomater. Bagte tomater smager også rigtig dejligt i pastaretter som denne pasta med burrata.