Chokoladekage uden sukker og mel

Chokoladekage uden sukker og mel

Chokoladekage uden sukker og melHerhjemme får vi tit ikke spist de bananer vi har liggende og det resultere altid i overmodne bananer. Men det gør ingenting, fordi så bager vi bare en kage af dem. Normalt plejer jeg at bage en traditionel banankage, men denne gang blev det til en svampet chokoladekage hvor jeg har brugt de modne bananer, til at søde med. Det fungerede virkelig godt.

CHOKOLADEKAGE UDEN MEL

Jeg elsker virkelig den klassiske banankage, men jeg synes ofte det kan blive for sødt. Det bryder jeg mig ikke om. Bananerne søder jo meget af sig selv, så jeg synes faktisk ikke, at det er nødvendigt at tilsætte kagen ekstra sukker. Det tog mig ikke meget mere end 10 minutter at bikse denne kage sammen. Den er så nem, og med få ingredienser. Den smager drøn godt, syndigt og intens af chokolade. Jeg vil nu dele opskriften med Jer.

Er du ikke så vild med banan, kan du prøve at lave en lækker appelsin-chokolaldekage.

FÅ OPSKRIFT PÅ SUND CHOKOLADEKAGE HER:

0 fra 0 stemmer
Chokoladekage uden sukker og mel
CHOKOLADEKAGE UDEN MEL
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Bagværk, Kage
Antal: 6 Personer
Ingredienser
 • 4 stk små overmodne bananer
 • 3 stk æg
 • 1 nip salt
 • 3 spsk kakaopulver
 • 2 spsk kokosolie
 • 1 tsk bagepulver
 • 100 g mørk chokolade
 • 2 dl havregryn
 • 1/2 dl mandelmel
 • 1 tsk vaniljepulver
Topping
 • 75 g mørk chokolade
 • 1 dl kokosmel
Sådan gør du
 1. Tænd oven på 180 grader varmluft. 

 2. Hak den mørke chokolade groft - jeg synes store stykker er lækrest! 

 3. Tag dine andre ingredienser og blend dem, til en ensartet masse og vend til sidst den hakkede chokolade i. 

 4. Hæld massen over i en form - jeg brugte en springform.

 5. Bag kagen i ca. 15-20 minutter, i midten af ovnen. 

 6. Prik evt. i kagen undervejs med en gaffel, for at se om den er færdig. Gaflen skal kunne slippe uden der hænger kagemasse ved.

 7. Når kagen tages ud, lægges chokoladen på så den smelter. 

 8. Drys med kokosmel eller hvad du lyster. 

 9. Velbekomme!

Chokoladekage uden sukker og mel

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Chokoladekage uden sukker og melHerhjemme får vi tit ikke spist de bananer vi har liggende og det resultere altid i overmodne bananer. Men det gør ingenting, fordi så bager vi bare en kage af dem. Normalt plejer jeg at bage en traditionel banankage, men denne gang blev det til en svampet chokoladekage hvor jeg har brugt de modne bananer, til at søde med. Det fungerede virkelig godt.

CHOKOLADEKAGE UDEN MEL

Jeg elsker virkelig den klassiske banankage, men jeg synes ofte det kan blive for sødt. Det bryder jeg mig ikke om. Bananerne søder jo meget af sig selv, så jeg synes faktisk ikke, at det er nødvendigt at tilsætte kagen ekstra sukker. Det tog mig ikke meget mere end 10 minutter at bikse denne kage sammen. Den er så nem, og med få ingredienser. Den smager drøn godt, syndigt og intens af chokolade. Jeg vil nu dele opskriften med Jer.

Er du ikke så vild med banan, kan du prøve at lave en lækker appelsin-chokolaldekage.

FÅ OPSKRIFT PÅ SUND CHOKOLADEKAGE HER:

0 fra 0 stemmer
Chokoladekage uden sukker og mel
CHOKOLADEKAGE UDEN MEL
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Bagværk, Kage
Antal: 6 Personer
Ingredienser
 • 4 stk små overmodne bananer
 • 3 stk æg
 • 1 nip salt
 • 3 spsk kakaopulver
 • 2 spsk kokosolie
 • 1 tsk bagepulver
 • 100 g mørk chokolade
 • 2 dl havregryn
 • 1/2 dl mandelmel
 • 1 tsk vaniljepulver
Topping
 • 75 g mørk chokolade
 • 1 dl kokosmel
Sådan gør du
 1. Tænd oven på 180 grader varmluft. 

 2. Hak den mørke chokolade groft - jeg synes store stykker er lækrest! 

 3. Tag dine andre ingredienser og blend dem, til en ensartet masse og vend til sidst den hakkede chokolade i. 

 4. Hæld massen over i en form - jeg brugte en springform.

 5. Bag kagen i ca. 15-20 minutter, i midten af ovnen. 

 6. Prik evt. i kagen undervejs med en gaffel, for at se om den er færdig. Gaflen skal kunne slippe uden der hænger kagemasse ved.

 7. Når kagen tages ud, lægges chokoladen på så den smelter. 

 8. Drys med kokosmel eller hvad du lyster. 

 9. Velbekomme!

Chokoladekage uden sukker og mel

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu