Champignonsuppe
En dejlig hjemmelavet champignonsuppe med brød til – det er lige hvad vi har brug for i de kolde vintermåneder. Denne dejlige cremet suppe med champignon, fløde og fond er en simpel type suppe som bare smager helt vidunderligt.
Jeg elsker hjemmelavede supper, fordi det er så dejligt nemt og hurtigt at lave. Og så smager det godt. Suppe er en god måde, hvorpå man kan få lidt ekstra grønt og tilmed godt hvis man vil spare lidt på kødet. Du kan se flere gode suppe opskrifter her, hvor jeg har samlet alle ét sted.
Champignonsuppe
Ingredienser
- 600 g champignoner
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 0,5 bundt bredbladet persille
- 3 kviste frisk timian
- 30 g smør
- 1200 ml hønsebouillon
- 100 ml fløde
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 stk citron
Serveringsforslag
- 1 stk flute
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Rengør champignon og skær dem i skiver.
- Pil løg og hak det i tern. Pres hvidløgene.
- Hak persille groft og timianbladene fjernes fra stilken.
- Varm en stor gryde op ved middel varme og tilsæt smør. Lad det bruse op og tilsæt da løg og hvidløg. Svits det af et par minutter.
- Tilsæt svampe, persille og timian. Lad det steget et par minutter, til svampene frigiver væske og falder lidt sammen. Tag nu lidt fra til senere (nok til fire).
- Tilsæt fond og bring det hele i kog i et par minutter. Skru ned for blusset og lad det simre i 10-15 minutter.
- Blend ingredienserne sammen med en stavblender til suppen er homogen og cremet.
- Tilsæt fløde og bring suppen til kogepunktet. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft efter behov.
- Anret i skåle og anret med svampe samt friske urter og lidt olie. Servér med lunt brød og smør.
- Velbekomme.
Verdens bedste champignonsuppe med fyld
Champignon er meget let tilgængelig og derfor også oplagt at bruge i suppen, frem for andre svampe. Jeg foretrækker at bruge brune champignon, da den bidrager med mere smag end hvide champignon – du kan dog sagtens bruge de almindelige champignoner. Uanset valg af champignon, lover jeg du får den bedste suppe – fuld af smag! Derfor gemmer jeg også lidt af champignonblandingen til at komme ovenpå, som fyld.
Champignon har så meget umami i sig, hvorfor den er perfekt at bruge når man vil snuppe en kødfri dag. Champignon, og svampe generelt, er en meget taknemmelig ingrediens, som er dejlig og nem at bruge i madlavningen.
Opskrift på champignonsuppe med fløde
Det er supernemt og hurtigt at lave suppen her. Champignon skal blot rengøres, ikke vaskes (!), og derefter skæres i skiver. De steges i en stor gryde i lidt smør sammen med løg, hvidløg og krydderurter – det giver sådan en skøn duft når det brunes af!
Grøntsagsfond eller hønsefond tilsættes og alle ingredienser koges op inden det blendes og til sidst smages til med en god sjat fløde. Fløden er så vigtig, da den giver cremethed og smag til suppen. Det er et must i opskriften.
Suppen kan anrettes i skåle, hvis du fx vil bruge det til en forret – sådan ægte fransk stil. Præcis som hvis det var en skøn løgsuppe med ostebrød, du ville servere.
Blendet og cremet suppe med champignon
Suppen skal blendes og det kan du gøre med en stavblender, direkte i gryden. Det er super nemt. Du kan også komme det hele i en blender og hælde tilbage i gryden. Det skal nemlig lige have et opkog med fløden, inden det serveres.
Pynt af med lidt stegte skiver af champignon, friske urter og lidt olie. Det er så fin en servering når olien kommer i. Og nu vi er ved de cremede supper, så kan jeg virkelig anbefale jordskokkesuppe. Det er også en suppe som bare skal blendes sammen og toppes med friske urter og lidt olivenolie.
Tilbehør til suppen med champignon
Suppen er skøn at serverer med lidt stegte svampe på toppen og lidt persille – sprød bacon er også oplagt!
Derudover er tilbehør som et nybagt brød altid dejligt til suppen, da du kan dyppe det deri. Jeg vil anbefale et skøn nybagt brød, med en godt skorpe, fx manitoba brød og dertil koldt smør – hjemmelavet hvidløgssmør er altid lækkert et hit med brød.