vegetarisk Buddha bowl med quinoa og falafel
Buddha bowl med falafel, quinoa og grønkål er dagens omdrejningspunkt. Jeg har samlet en lækker bowl med spændende ingredienser, som er toppet med en cremet tahindressing og skefuld butterbean spread.
Hvis du besøger diverse caféer rundt omkring i København, så har du måske allerede stødt på sådan en lignende Buddha bowl. De er ret populære for tiden, og jeg forstår godt hvorfor: Man kan nemlig fylde alverdens lækre grøntsager i – det er kun fantasien der sætter grænser, og så toppe med sin yndlings dressing.
Buddha bowl med quinoa og falafel
Ingredienser
Tahindressing
- 60 g lys tahin
- 0,5 stk citron (saften)
- 1 fed hvidløg
- 0,5 dl vand
- 1 spsk akaciehonning
- salt og friskkværnet peber
Salat
- 200 g hvide quinoa*
- 0,5 stk granatæble (kernerne)
- 100 g grønkål (fintsnittet)
- 0,5 stk lilla spidskål (fintsnittet)
- 4 spsk hummus
- 6 stk falafler
Fremgangsmåde
Tahindressing
- Rør tahin sammen med citronsaften.
- Kom et fed presset hvidløg i og rør det sammen, til en homogen cremet masse – massen kan godt blive lidt grynet, men når vandet tilsættes, bliver dressingen flydende igen.
- Smag til med honning, salt samt friskkværnet peber og evt. lidt mere citronsaft efter behov.
Salaten
- Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af.
- Bland quinoa med granatæble, grønkål, spidskål og granatæblekerner. Vend det evt. med dressingen eller servér den ved siden af.
- Servér salaten med hjemmelavet hummus og falafler.
En lækker mættende opskrift på vegetarisk Buddha bowl
Og nu til min version af en buddha bowl, som er vegetarisk. Jeg elsker kombinationen af det varme og kolde, som er tilfældet her. Noget andet jeg også elsker er, at det er så simpelt, fyldt med grønt og sundt. Sådan en skål mætter mig dejligt og længe.
Til denne portion tømte jeg ud af køleskabet, kombineret med hvad skuffer og skabe bød på. Det blev til kogt quinoa, hjemmelavede falafler, lidt kål og hummus og ellers bare et generøst drizzle af tahindressing. Jeg elsker virkelig tahindressing, og har du ikke prøvet det før, så gør dig selv den tjeneste at lave sådan en dressing til din næste buddha bowl.
Når man laver en buddha bowl, så er det nemlig vigtigt at holde det simpelt. Man kan hurtigt komme til at få for mange gode ideer, og pludselig har man en masse varme ingredienser, der skal være færdige på samme tid og en masse kolde ingredienser, der skal hakkes og snittes. Jeg kan i hvert fald hurtigt miste overblikket.
Tøm køleskabet i en buddhabowl
Udover de mange smage og varianter man kan lave af en buddhabowl, så elsker jeg også retten, fordi det er den nemmeste måde at få tømt køleskabet. Brug dine grøntsagsrester og hvad end du har stående i skabet – det er så fin og lækker en måde at undgå madspild på.
Læs også:
Hvis du er vild med salater i en skål som her, hvor man mixer forskellige grøntsager, så er en mexi bowl måske også noget for dig.