Brændte løgskaller med soya og ristede sesam
Denne her servering med brændte løgskaller elsker jeg! Den laver vi tit herhjemme når vi mangler et hurtigt grønt indslag og har mange løg liggende. Når løget tilberedes bliver det dejligt sødt, jeg anbefaler rødløg for dens smag, men også for dens dejlige farve. Dertil skal der gerne masser af lime på, det gælder også skralden som revet over giver endnu mere skøn syrlighed til de søde løg.
Opskriften er perfekt til fx lynstegt tun da den kan siges at være asiatisk inspireret tilbehør. De asiatiske smage kommer blandt andet fra lime, soyasauce og de ristede sesamfrø, som du alle finder på ingredienslisten. Jeg er vild med disse løgskaller fordi det er simpelt og pynter ethvert bord! Se bare den smukke lilla farve fra rødløgene.
Brændte rødløg med soya og sesam smager himmelsk!
Skal du lige have et tip med? Det kommer her, rist sesamfrøene på panden først, det smager bare bedst, for sesam smagen bliver tydeligere og det kan vi jo godt lide! Soyamarinaden smager skønt på de brændte rødløg og får englene til at synge. Opskriften egner sig til det meste. Det er en virkelig skøn side til alt fra kødudskæringer, fx til nytårsmenuen eller andre festlige begivenheder. De er desuden lækre at servere, som en del af et bord med forskellige grønsagsretter til aftensmaden.
Vild med rødløg? Prøv også lære løgbruschetta med karamelliserede løg.
Opskrift på brændte løgskaller
Der er mange retter hvor løg indgår, men denne opskrift er en opskrift med mange løg, vi snakker fire store rødløg, der er hovedingrediensen.
De resterende ingredienser til soyamarinaden har du måske allerede i køkkenskabene. Du skal nemlig kun bruge få ingredienser til denne servering af lækre løgskaller. Dermed er opskriften også super nem!
Få opskriften på de tilberedte løgskaller her:
Brændte løgskaller med soya og sesam
Ingredienser
- 4 stk rødløg
- 15 g sesam* (ristede)
- 20 ml soyasauce*
- 5 g akaciehonning
- 1 stk lime
- 0,5 bundt friske koriander
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Skær rødløgene over på tværs.
- Sæt en stor pande på blusset og skru op på højeste blus. Når panden ryger kommes løgene på panden med skærefladen nedad. De skal have ca. 1 min, indtil de er helt sorte. Kom dem derefter på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem til de er møre, ca. 10-15 min.
- Når der færdige, køles de en lille smule af.
- Del dem nu i deres naturlige skaller.
- Opløs honning i soyaen.
- Riv skallen fra en lime samt saften på og fyld lidt soyamarinaden i skallerne og drys til sidst med lidt ristede sesamfrø.
- Top med friske koriander.
Sådan laver du brændte løg på panden og i ovnen
Fremgangsmåden er lige så nem som ingredienslisten. Tænd ovn, skær løg på tværs, ned på en glohed pande og få farve, ind i ovnen og blive møre, pilles fri til skaller, pensles med soya marinaden, og toppes med koriander.
Velbekomme! Nyd dine brændte løgskaller med soya og sesam.