Banankage med kaffe og chokolade
Denne opskrift på banankage med kaffe skiller sig lidt ud fra den klassiske banankage jeg plejer at lave. Kagen er nemlig med kaffe – måske det lyder som en sjov kombi, men det smagte simpelthen SÅ godt! Man skal selvfølgelig kunne lide kaffe, bare en lille smule. Der er også chokoladestykker i – det komplimentere nemlig både banan og kaffe utrolig godt.
Se vores andre nemme og gode opskrifter på bradepandekager.
Banankage med kaffe
Ingredienser
- 1 stk æg
- 3 stk banan
- 2 stk espressoshot
- 1,5 dl havremel*
- ¼ tsk flagesalt
- 1 tsk bagepulver*
- 1 tsk chiafrø*
- 1 tsk vaniljepulver*
- 100 g mørk chokolade*
- 1 stk æggehvide
Desuden
- 1 spsk kokosolie*
Topping
- 50 g friske blåbær
- 70 g mørk chokolade*
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Kom æg, banan og kaffe i en foodprocessor og blend det sammen til en ensartet masse.
- Kom havremel (eller hele havregryn), salt, bagepulver, chiafrø og vaniljepulver i en skål og rør de våde ingredienser i.
- Hak chokoladen groft og gem den ene halvdel til kagen kommer ud af ovnen.
- Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen sammen med halvdelen af den hakkede chokolade.
- Fordel dejen i en smurt springform af kokosolie og bag banankagen ved 180 graders varmluft i ca. 15-20 minutter.
- Når kagen kommer ud, lægges den resterende hakkede chokolade på, så det smelter ud over kagen. Jeg brugte en pensel.
- Lad kagen køle en smule af, drys med kaffe, chokoladeflager og blåbær.
Opskrift på banankage med kaffe og chokolade
Kaffe og chokolade er en vidunderlig smagskombination, og i denne kaffe-banan-kage fungere det så godt. Kagen er super nem at lave, og kræver få ingredienser. Den er en lidt sundere udgave, da der er sparet på sukkeret.
Hvis du kunne tænke dig at prøve en sund banankage, har jeg naturligvis også sådan en opskrift – den er spækket med nødder og chokolade.
Som sagt, chokolade er næsten en selvfølge. Ihverfald herhjemme. Fordi, chokolade og banan har bare altid været kærester. En nem banankage skal du ikke snydes for nu.