Appelsinis med chokolade – smager som orangeknas!

Når solen bager, og man trænger til noget sødt og forfriskende, er denne hjemmelavede appelsinis med chokoladeknas lige sagen. Den er fyldt med naturlig appelsinsmag, har en cremet konsistens – og bedst af alt: Du behøver ingen ismaskine. En perfekt kombination af sødme, friskhed og crunch, der smager som den klassiske orangeknas fra barndommen.

Appelsinis med chokoladeknas
Ingredients
Orangeknas
- 80 g mørk chokolade
- ½ stk appelsin (skallen)
- ½ tsk flagesalt
- 30 g cornflakes
Appelsinis
- 5 stk ægggeblommer
- 80 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker*
- 500 ml piskefløde
- 1 appelsin (skal og saft)
Fremgangsmåde
Orangeknas
- Smelt chokoladen over vandbad, og tilsæt skal fra en halv appelsin samt salt til chokoladen.
- Vend cornflakes i chokoladen og kom små skefulde af chokoladebetrukket cornflakes på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne fuldstændig. Kom på køl/frys, så går det hurtigere. Hak herefter i mindre små stykker.
Appelsinis
- Pisk æggeblommer, sukker samt vaniljesukker til en lys og luftig æggesnaps.
- Kom piskefløden i en anden skål, og pisk til en let flødeskum.
- Vend fløden i æggesnapsen med en dejskraber. Vend også saften fra en hel appelsin samt skal fra en halv appelsin og de små stykker af chokoladecornflakes i. Gem evt. lidt til toppen for pynt.
- Kom blandingen i en rugbrødsform, og sæt den på frys i mindst 6 timer, gerne natten over.
- Tag isen ud 10 minutter før servering og servér.
Appelsinis med chokolade der smager som orangeknas
Appelsinis med chokolade er ikke bare en almindelig is – det er nostalgi på en pind. Den kombinerer den friske smag af appelsin med dyb mørk chokolade og sprøde cornflakes, der giver det der velkendte knas, vi elsker.
Chokoladeknasen er super nem at lave og giver en lækker kontrast til den bløde is. Når først du har prøvet den her is, vil du forstå, hvorfor den minder om orangeknas – bare endnu bedre, fordi den er hjemmelavet og er kombineret med is!

Opskrift på appelsinis med chokoladestykker
Selvom du ikke skal bruge en ismaskine, får du stadig en luftig og cremet konsistens. Æggeblommer piskes med sukker og vaniljesukker til en æggesnaps. Fløden piskes til skum og vendes forsigtigt i. Saften og skallen fra en appelsin tilsættes sammen med små stykker chokoladeovertrukne cornflakes. Isen fryses i mindst 6 timer – gerne natten over.
Chokoladeknasen laves ved at smelte chokolade med lidt appelsinskal og salt, og så vendes cornflakes i. Når det er stivnet, hakkes det i små bidder og blandes i isen.
Du kan se mange flere isopskrifter lige her
Hjemmelavet appelsinis
Der er noget helt særligt ved hjemmelavet appelsinis. Du styrer selv sødmen, friskheden og hvor meget chokolade der skal i. Du slipper for tilsætningsstoffer og får i stedet en naturlig dessert, du trygt kan servere for både børn og voksne. Og så er det bare sjovt at lave is selv – især når det smager så godt!


Is med appelsinsmag uden ismaskine
Det bedste ved denne opskrift er, at du ikke behøver en ismaskine. Præcis ligesom min opskrift på straciatella is – den er bare lavet på kondenseret mælk. Du laver den i en rugbrødsform, sætter den i fryseren og venter tålmodigt (eller utålmodigt) til den er klar. Det gør den både nem og tilgængelig for alle.
Spørgsmål og svar til opskriften (FAQ)
Kan jeg udelade chokoladeknasen?
Ja, men den giver en lækker kontrast til isens blødhed og den autentiske orangeknas-fornemmelse. Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv kan du købe orangeknas og tilsætte i små stykker.
Hvor længe skal isen fryse?
Mindst 6 timer – gerne natten over for bedst resultat.
Kan jeg bruge appelsinjuice i stedet for frisk appelsin?
Frisk appelsin giver en mere intens og naturlig smag, både fra saften og skallen, så det anbefales klart.