Ærtepuré
Ærtepuré smager vidunderligt og indeholder en størstedel af ærter. Jeg bruger frosne ærter, som jeg giver et kort opkog i en lille gryde. Derefter kan de nemlig blendes med smør, hvidvin, vand og citron til den lækreste ærtepure.
Du får her en nem dip med ærter, som kan bruges til alt fra rugbrødstænger, grøntsagsstave eller som et vegetarisk pålæg. Derudover er den smukke grønne puré med ærter og perfekt som tilbehør til fiks, særligt laks eller torsk. Så hvis du planlægger at invitere gæster, er denne ærtepuré perfekt på den ene eller anden måde.
Opskrift på hjemmelavet ærtepuré med smør
Jeg bruger frosne ærter til opskriften, da det næsten er synd at bruge friske ærter til sådan en grov dip. Det er vildt nemt at lave sådan en grov dip, da alle ingredienser blot skal blendes sammen. Du kan selv bestemme hvor fin eller grov du ønsker din dip – blender du den længe vil den blive mere puréerede og fin.
Ærtepuré
Ingredienser
Ærtepure
- 200 g frosne ærter
- 10 g smør
- 25 ml hvidvin
- 100 ml vand
- ½ stk citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Ærtepure
- Giv ærter et kort opkog i en lille gryde. Når ærterne har kogt, tag 1 dl af vandet fra.
- Hæld vandet fra og blend ærterne med de resterende ingredienser.
- Smag til med saften fra en halv citron, salt og peber.
- Servér ærtepuréen varm/lun eller lad den køle ned.
Varm eller kold ærtepuré?
Ærtepuré kan du servere både varm eller kold. Jeg foretrækker puréen kold, og derfor lader jeg den altid køle ned inden jeg servere den. Men du kan sagtens servere den varm, det er fx dejligt til et stykke tilberedt fisk.
Se også flere spændende opskrifter med ærter:
Ærtesuppe med baconknas, pasta med ærter og spinat og risotto med ærter.