Æbletrifli med hasselnødde-knas og flødeskum

Æbletrifli

Trifli med æbler er en skøn og klassisk dessert, der både er nem at lave og perfekt til alle årstider. Denne æbletrifli med hasselnødde-rasp og flødeskum er kendt for sine mange smagslag, der giver en fantastisk balance mellem sødt, syrligt og sprødt. Trifli med æble er en oplagt mulighed, når du vil forkæle dine gæster eller bare forkæle dig selv med en lækker dessert.

opskrift på Æbletrifli

Æbletrifli med flødeskum

Trifli med æble er en oplagt mulighed, når du vil forkæle dine gæster eller bare forkæle dig selv med en lækker dessert.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 stk
Forberedelse1 time
Tilberedelse10 minutter
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

Æblemos

  • 800 g æbler (skrællet)
  • 1 stk vaniljestang
  • 90 g sukker
  • 100 ml vand
  • 1 stk citron

Æblekagerasp

Flødeskum

  • 300 ml piskefløde
  • 10 g flormelis

Noter

  • Tip: Æblemos og hasselnødderaspen kan laves dagen før. Æblemos kan opbevares på køl og raspen i en lufttæt beholder på køkkenbordet, når det er kølet helt af.

Fremgangsmåde

Æblemos

  • Skær æblerne i grove tern, og kom dem i en gryde med de øvrige ingredienser.
  • Kog det hele sammen på medium varme i ca. 15 min. Smag til med saften fra en citron og evt. ekstra sukker, hvis du synes. Men vær opmærksom på, at der også kommer sødme fra æblekageraspen.

Æblekagerasp

  • Rist hasselnødder til de er lettere gyldne.
  • Smelt smørret ved og tilsæt rasp til panden. Rør rundt i raspen i ca. 5 minutter, til raspen bliver gylden, og ikke brænder på.
  • Kom til sukker på og lad det hurtigt smelte. Drys med lidt flagesalt. Når det er smeltet røres der rundt og panden tages af blusset. Lad den afkøle på en tallerken.

Saml æbletriflien

  • Kom piskefløde og flormelis i en skål og pisk den luftig og let lige inden servering.
  • Kom først rasp i bunden af 4 små glas. Dernæst æblemos, rasp igen, æblemos og afslut så med flødeskum.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på æbletrifli med hasselnødde-rasp og flødeskum

Denne nemme opskrift på æbletrifli med hasselnødde-rasp og flødeskum er en perfekt dessert til både hverdag og fest. Kombinationen af syrlige æbler, sprød hjemmelavet rasp med hasselnødder og blød, luftig flødeskum skaber en skøn smagsoplevelse.

Æblerne koges let med sukker og vanilje, før de lægges i lag med den hjemmelavede sprøde rasp og flødeskum. Det er en enkel, men utrolig lækker dessert, der kan forberedes på kort tid, og som med garanti vil begejstre dine gæster.

Prøv også:
Hvis du har mange æbler i haven kan du se over 30 lækre opskrifter med æbler her.

Æbletrifli med flødeskum

En trifli med æbler og flødeskumslag kan serveres både lun eller kold, alt efter hvad du foretrækker. Når du serverer den kold, kan den med fordel laves på forhånd og stå i køleskabet, så smagene kan sætte sig.

Denne opskrift på hjemmelavet æbletrifli er en sand klassiker, som du kan nyde året rundt. Kombinationen af de syrlige æbler, den sprøde rasp med hasselnødder og den bløde flødeskum gør denne dessert til en favorit hos mange. Så næste gang du får lyst til en lækker og nem dessert, er trifli med æbler et oplagt valg!

Flere opskrifter på gode æbledesserter

Bagte æbler med marcipan
Lækker opskrift bagte æbler med marcipan som smager helt vidunderligt, særligt med flødeskum eller vaniljeis til. Når æblerne bages får de en vidunderlig smag.
Gå til opskrift
Bagte æbler med marcipan låg
Æblecrumble
Æblecrumble kage er en skøn efterårs dessert – denne æblecrumble med havregryn er krydret med kanel og kardemomme, men du kan også bruge fx vanilje.
Gå til opskrift
æblecrumble med havregryn
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments