Tip: Æblemos og hasselnødderaspen kan laves dagen før. Æblemos kan opbevares på køl og raspen i en lufttæt beholder på køkkenbordet, når det er kølet helt af.
Fremgangsmåde
Æblemos
Skær æblerne i grove tern, og kom dem i en gryde med de øvrige ingredienser.
Kog det hele sammen på medium varme i ca. 15 min. Smag til med saften fra en citron og evt. ekstra sukker, hvis du synes. Men vær opmærksom på, at der også kommer sødme fra æblekageraspen.
Æblekagerasp
Rist hasselnødder til de er lettere gyldne.
Smelt smørret ved og tilsæt rasp til panden. Rør rundt i raspen i ca. 5 minutter, til raspen bliver gylden, og ikke brænder på.
Kom til sukker på og lad det hurtigt smelte. Drys med lidt flagesalt. Når det er smeltet røres der rundt og panden tages af blusset. Lad den afkøle på en tallerken.
Saml æbletriflien
Kom piskefløde og flormelis i en skål og pisk den luftig og let lige inden servering.
Kom først rasp i bunden af 4 små glas. Dernæst æblemos, rasp igen, æblemos og afslut så med flødeskum.