Flettet brød med oliventapenade og feta

Pandekager uden banan og mel – glutenfrie og proteinrige

Pandekager uden banan og melPandekager uden banan er efterhånden en opskrift der er svær ikke at støde på, når man søger på pandekager på Google. Det blev jeg lidt træt af, og det resulterede derfor i denne opskrift. Jeg har selv lavet en del opskrifter på pandekager og vafler, hvor der er banan i – men nu trængte jeg (og bloggen) til nogle unden.

Hvem elsker ikke at starte dagen med en god morgenmad? Gerne med det hele; boller, yoghurt, kaffe, juice og måske pandekager? Måske ikke hver dag, men bare en gang imellem kan man kræse lidt om det. Jeg gør ihvertfald. Og i den anledning, vil jeg slå et slag for disse sunde pandekager uden banan og mel. De er nemlig både svampede, luftige og lækre. I stedet for at anvende mel, er disse lavet på havregryn, hvorfor de også kan laves glutenfrie.

{ Pandekager uden banan og mel, 12 stk}

100 g havregryn, evt. glutenfrie
30 g mandler (kan erstattes af havregryn)
1 spsk flydende akaciehonning
3 dl mandelmælk eller havremælk
3 æggehvider
1/2 tsk vaniljepulver
1 spsk. chiafrø (kan undlades)
1 tsk bagepulver
et lille nip salt
kokosolie eller smør til stegning

Topping
agavesirup
friske bær


I en foodprocessor blendes havregryn og mandler til mel. Kom salt, chiafrø, vaniljepulver og bagepulver heri.

Pisk mælk og honning sammen i en skål, til honningen er opløst. Rør melet i mælken, indtil du har en ensartet masse – gerne lidt flydende.

I en anden skål piskes æggehviderne helt stive. Når du kan vende skålen på hovedet, uden det ryger ud, er de klar til brug. Vend æggehviderne forsigtigt i dejen.

Fordel dejen med 2 spsk. dej, pr. pandekage på en middelvarme pande, og steg i kokosolie eller smør til de er lettere gyldne.

Nyd din stak med friske bær eller sirup. Velbekomme.

Pandekager uden banan og mel

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flettet brød med oliventapenade og feta