Små ting fra juni

Salat med mozzarella, fersken og serrano

Salat med mozzarella, fersken og serranoOg så blev det tid til en sommersalat her på domænet. En rigtig simpel, frisk og lækker en af slagsen. Nektariner, donutferskner og de almindelige ferskner har jeg efterhånden set overalt nu i supermarkedet. De smager herligt og intet mindre end, af sol og sommer. Jeg søgte lidt rundt på Pinterest, og blev inspireret til denne herlighed, af en kombination.

Salaten her er allerede blevet én af mine nye yndlingssommersalater. Jeg serverede den for nylig til mine forældre på terressen, og den faldt i god jord – hele fadet blev ihvertfald spist, i selskab med humus, nybagt brød og lidt flere sorte oliven. Og, og og rosé, god kombi. Mums.

På en grøn bund, har jeg skiftet tomater ud med søde og modne ferskner. Lagt i lag med bøffelmozzarella, serranoskinke og oliven. Toppet med en glace. En (overdrevet)lækker smagskombination af det fede, søde og salte. Du kan altid toppet med lidt ristede nødder, for knas.

Se også: Frisk sommersalat med spinat, blomkål & edamame bønner / Salat med blåbær, feta, ærter og avokado / Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta / Salat af spinat, belugalinser, æble og grillost

{ Salat med mozzarella, fersken og serrano, 4 pers. }

100 g feldsalat eller rucola
2 nektariner
80-100 g serranoskinke
1 kugle mozzarella, gerne bøffelmozzarella
1 dl sorte oliven
2 spsk. balsamico glace, gerne hjemmelavet

balsamico glace
1 dl balsamico
1 tsk honning
flagesalt


Balsamico glace:
Kom balcamico på en pande, og lad den simre ved middelvarme, indtil halvdelen er fordampet. Tilsæt honning og salt. Rør i et par minutter med en dejskraber. Din glace skal være rimelig fyldende, når du tager den af varmen, men mere tyktflydende. Lad den køle lidt af.

Skyl feldsalat og læg det på et stort fad.

Fjern sten fra ferskerne (så godt du kan) og skær dem i skiver. Riv bøffelmozzarella i passende stykker. Fordel nektariner, mozzarella og serranoskinke ovenpå salaten. Drys med oliven, havsalt og balsamico glace. Velbekomme.

Salat med mozzarella, fersken og serrano Salat med mozzarella, fersken og serrano Salat med mozzarella, fersken og serrano

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små ting fra juni