Pastasalat med kikærter & persillepesto

Sundere snickers uden raffineret sukker

Sundere snickers? Ja, du læste rigtigt! Det er fredag aften, lige om hjørnet – og herhjemme betyder det hygge med lidt ekstra lækkert. Jeg skal arbejde i eftermiddag, og derfor får jeg ikke tid til at kaste mig ud i disse lækre snickers, selvom jeg virkelig godt kunne spise dem senere.

Jeg har lavet dem før og heldigvis har jeg stadig nogle liggende i fryseren. Uhm. Det her er nok en af de bedste opskrifter jeg har udviklet, fordi de virkelig smager af snickers. Dog med forbehold, fordi selvfølgelig smager de sundere søde sager aldrig helt som de originale, men de her er altså godt på vej.

De er ovenikøbt fri for gluten- og sukker, men sødet med dadler. De er super lette at gå til, og så indeholder de få, men gode ingredienser for kroppen.

Du kan stadig nå at lave dem – det tager ikke mere end en lille time, også skal chokoladen bare køle af, før de skæres. Jeg fik ca 30 små snickers ud af portionen.

{ Sundere snickers uden raffineret sukker }

Bunden:
50g affedtet mandelmel

1 stor spiseske kokosolie

1 spsk vand

150g friske dadler

20g rå kakaopulver

Fremgangsmåde:

Pil først alle stenene ud af dadlerne. Kom derefter dadlerne i foodprocessoren eller blender og kør dem til en ensartet masse sammen med kokosolie og vand. Derefter tilsættes mandelmelet og kakaopulver.

Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, og rul det ud I en firkant i den tykkelse du ønsker den. (Mine er 0,5 cm).

Karamellen:

10 friske dadler

100 g peanutbutter

200 g usaltet peanuts (saltet kan også bruges, men undlad da salt)

½ dl kogende vand

1 tsk. vaniljepulver

1 lille nip salt

200g mørk chokolade til overtræk (70-80%)

Fremgangsmåde:

Blend dadler, peanutbutter, vanilje og vand sammen til det har en ensartet karamelagtig masse.

Vend derefter dine peanuts i og rør godt. Karamellen må ikke være alt for flydende, men skal være lidt fast i det. Smør karamellen ud over bunden og stil på køl i ca. 30 minutter, til karamellen har sat sig.

Smelt din chokolade og hæld det udover. Stil den igen på køl – gerne et par timer, så er den bedst. Herefter er den klar til udskæring. Velbekomme.

TIP: Kan opbevares i lufttæt beholder. De kan også fryses.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pastasalat med kikærter & persillepesto