Vodka pasta
Til alle flødegrise derude, den her pastaret går ud til jer! Oftest er fløde et no-go i ægte italienske pastaretter, men når man laver vodka pasta, så står fløde faktisk på ingredienslisten. Det samme gør vodka. Ja, det kan lyde lidt skørt, men pasta med vodka er faktisk en ting. En ret så skøn ting.
Når man laver vodka sauce, vil alkoholen fordampe – så bare rolig, retten er stadig børnevenlig. Man tilføjer vodka lidt som en emulgator, der gør at tomaternes syrlighed ikke får fedtet til at skille fra fløden.
Vodka er derfor en meget vigtig tilføjelse, og så gør det altså også retten ret funky synes jeg! Pasta vodka smager også virkelig dejligt, og det her er altså en meget nem opskrift på en hurtig, lækker pastaret.
Opskrift på vodka pasta – rigatoni vodka
Pasta med vodka sauce er en fantastisk cremet pastaret, og du kan bruge lige den type pasta, du har lyst til. Jeg har brugt rigatoni til min vodka pasta. I en klassisk italiensk opskrift bruger man penne eller pennette (kortere penne) til pasta vodka, så det er også oplagte muligheder.
Vodka pasta er en god hverdagsret, fordi den er så nem og hurtig at lave. Du finder også mange flere forslag til nemme pastaretter til aftensmad på min blog, som du kan bruge til inspiration.
Vodka pasta
Ingredienser
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 30 g olivenolie*
- 15 g tomatpuré*
- 1 dåser flåede tomater
- 50 ml vodka
- 200 ml fløde
- 200 g tørret pasta
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint, og steg det på panden i olivenolie i ca. 30 sekunder.
- Kom tomatpure samt flåede tomater på panden og tilsæt vodkaen. Lad det fordampe.
- Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind.
- Kog pasta som anvist på pakken. Når pastaen er klar, sigtes den, men gem 1 dl af kogevandet. Kom pastaen i saucen sammen med kogevandet og vend det hele sammen.
- Smag til med salt og peber.