Vegetariske kåldolmere med savoykål
Disse vegetariske kåldolmer med savoykål er inspireret af den klassiske mormorret. Jeg laver disse kåldolmer uden kød, men ellers minder de om min mormors opskrift.
Jeg er helt vild med savoykål, og nu hvor den store kålsæson er sat ind, elsker jeg at bruge det til diverse retter. Derfor blev det altså til kåldolmer med savoykål fyldt med mere kål, løg og hvidløg. På en måde er det ananas i egen juice – at fylde kål med kål – men det smager altså så skønt!
Så om du er ude efter inspiration til vegetarretter til aftensmad eller bare gerne vil spise mere kål – here you go!
Vegetariske kåldolmer med savoykål, løg og timian
Vegetariske kåldolmer laves ved først at dampe de yderste blade fra savoykålen, så de bliver nemme at rulle om fyldet. Herefter laves vegetar fyldet, som består af fintsnittet savoykål, løg, hvidløg og timian. Det lyder simpelt, men det smager vidunderligt. Mere behøver man nemlig ikke.
Prøv også: Salat med savoykål, æble og valnødder eller stegt savoykål med pesto
Nem opskrift på fyldt savoykål på en bund af creme fraiche
Min opskrift på kålruller mætter godt og er både nemme at lave og sunde. Takket være kålet er de fyldte med kostfibre og vitaminer. Jeg har valgt at servere dem på en bund af creme fraiche, men det kan udelades, hvis dine kåldolmer skal være endnu mere sunde.
Vegetariske kåldolmere med savoykål
Ingredienser
Vegetariske kåldolmere
- 1 stk savoykål
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 4 kviste frisk timian
- 15 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 45 g creme fraiche 18 %
- 15 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
- 30 g pistacienødder*
Noter
Fremgangsmåde
- Tag de yderste 6 blade fra savoykålen. Skær ca. 1 centimer af stokken fra og damp bladene i kogende vand i ca. 1 minut, ind de bløde og medgørlige, således de kan foldes. Kom dem herefter i koldt vand, og dryp dem af på papir.
- Snit den resterende del af kålen fint.
- Hak ligeledes løg, hvidløg og timian fint. Steg det af på en varm pande i olivenolie i ca. 3-4 minutter. Tilsæt det fintsnittede kål. Smag til med salt og peber.
- Rør creme fraiche sammen med olivenolie og smag til med salt og peber. Smør det ud på et fad eller en stor tallerken.
- Fordel fyldet på de 6 blade og fold dem sammen. Se noter for tip!
- Servér sammen på en bund af creme fraiche og top med hakkede pistacie nødder.
Tilbehør til vegetariske kåldolmere
Fyldt savoykål kan både bruges som hovedret eller som tilbehør. Hvis du vil servere det som en vegetar hovedret, så ville jeg bare servere en god salat til, fx en grønkålssalat med æble. Hvis du vil servere fyldt savoykål som tilbehør, så passer det godt til fx en helstegt kylling. Kålruller er også oplagte at servere for sig selv til frokost.