Klassiske engelske scones
Scones er en klassisk servering til den traditionelle engelske afternoon tea med andre kager, små sandwiches og selvfølgelig kandevis af te.
Disse scones er helt klassiske og skriger af engelsk bagværk. De smager skønt og så er de nemme at bage selv. Det tager mindre end 30 minutter, så hvis det er en pludselig indskydelse at bage scones, er heldet med dig! Du kan også lave chokoladescones.
Scones kan serveres med lemoncurd, æblesmør, syltetøj eller clotted cream, som er en slags flødeskum man spiser i England. Og så skal der drikkes masser af te til.
Klassiske engelske scones med kærnemælk
Scones skal være luftige, smørbløde indeni og have en sprød overflade. Det er præcis sådan de bliver i denne opskrift og sådan de er bedst.
Dejen er lavet uden gær og i stedet med bagepulver som hævemiddel. Derfor skal dejen ikke stå og hæve = hurtige, lækre scones! Derudover laves disse scones med kærnemælk i dejen, som altså er et must for luftige scones.
Der er ikke ret meget sukker i dejen, nøjagtig ligesom autentiske opskrifter, da engelske scones som udgangpunkt ikke er så søde. Derimod skal de smøres med søde toppings som fx syltetøj/marmelade eller min yndlings engelske klassiker hjemmelavet lemoncurd.
Læs også: Trekantede blåbærscones.
Opskrift på verdens bedste scones
Jeg tillader mig at sige, at det er verdens bedste scones, fordi de er så luftige og lækre. Men bag dem og se for dig selv! Under alle omstændigheder er det er i hvert fald en nem opskrift, især hvis du har en røremaskine. Har du ikke, så skal du blot bruge lidt ekstra håndkræfter til at røre dejen sammen.
Start med at blande alle de tørre ingredienser og tilsæt så blødt smør og æg. Herefter tilføjer du kærnemælk og mælk, så dejen kan samles. Pas på ikke at ælte for meget!
Nu er dejen klar og tilbage er blot at forme og bage dine scones. Det er lettest at bruge en udstikker eller et glas, så du får en flot, rund form. Så skal de ind i ovnen i 12-15 minutter. Lad dem afkøle så længe du nu kan vente!
Min bedste opskrift på traditionelle scones får du her:
Scones
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 10 g vaniljesukker*
- 70 g sukker
- 12 g bagepulver*
- 1 tsk stødt kardemomme*
- ¼ tsk flagesalt
- 120 g smør
- 1 stk æg
- 150 g kærnemælk
- 150 ml mælk
- 1 stk æg
Køkkenudstyr
- Glas/rund udstikker
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200˚ almindelig varme.
- OBS! Jeg lavede dejen på min røremaskine.
- Bland mel, vaniljesukker, sukker, bagepulver, kardemomme og salt sammen i en skål.
- Tilsæt blødt smør i små stykker til de tørre ingredienser og tilsæt ét æg.
- Saml dejen med kærnemælk og mælk.
- Dejen røres sammen, men kun lige så den er samlet til en glat dej – jo mindre du ælter/rører, desto lettere og porøse bliver dine scones. Ælter du dejen for meget, bliver de tunge.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og tryk dejen flad med en tykkelse på ca. 3 cm. Brug en udstikker eller et glas til at stikke dine scones ud med. Udstikker skal være på ca. 6 cm i diameter. TIP: Du kan også rulle dejen til en lang pølse og skære den ud i 20 stykker.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og kom scones herpå. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i 12-15 minutter i midten af ovnen, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad dem afkøle på en bageris.
- Nyd med lemoncurd eller smør.
Nemme hurtige scones
Hvis du pludselig får lyst til noget sødt, så er scones den perfekte eftermiddagssnack, fordi de er så nemme og hurtige at lave. Jeg elsker scones og har også allerede flere opskrifter på de lækre engelske sager. Prøv fx mine æblescones uden æg, som er sunde og nemme at lave både veganske og glutenfri.