Salat med mozzarella, fersken og serrano
Og så blev det tid til en sommersalat her på domænet. En rigtig simpel, frisk og lækker en af slagsen. Nektariner, donutferskner og de almindelige ferskner har jeg efterhånden set overalt nu i supermarkedet. De smager herligt og intet mindre end, af sol og sommer. Jeg søgte lidt rundt på Pinterest, og blev inspireret til denne herlighed, af en kombination.
Salat med mozzarella og fersken
Ingredienser
Salat
- 100 g feldsalat
- 2 stk fersken
- 1 stk bøffelmozzarella
- 100 g Serranoskinke
- 15 stk sorte oliven
- ½ tsk flagesalt
- 30 g balsamico glace
Fremgangsmåde
Salat
- Skyl feldsalat og læg det på et stort fad.
- Fjern sten fra ferskerne (så godt du kan) og skær dem i skiver. Riv bøffelmozzarella i passende stykker.
- Fordel ferskener, mozzarella og serranoskinke ovenpå salaten.
- Drys med oliven, flagesalt og balsamico glace.
Opskrift på sommersalat med mozzarella og fersken
Salaten her er allerede blevet én af mine nye yndlingssommersalater. Jeg serverede den for nylig til mine forældre på terressen, og den faldt i god jord – hele fadet blev ihvertfald spist, i selskab med humus, nybagt brød og lidt flere sorte oliven. Og, og og rosé, god kombi. Mums.
På en grøn bund, har jeg skiftet tomater ud med søde og modne ferskner. Lagt i lag med bøffelmozzarella, serranoskinke og oliven. Toppet med en balsamico glace. En (overdrevet)lækker smagskombination af det fede, søde og salte. Du kan altid toppet med lidt ristede nødder, for knas.
Prøv også: En anden dejlig salat, som er lidt i samme boldgade er denne fersken caprese med burrata, som smager helt vidunderligt.