Salade lyonnaise
Salade lyonnaise er en fransk klassisk salat der består af en bund af frisk grøn salat, toppet med pocherede æg, hjemmelavede sprøde croutoner, saltet røgede baconstykker og en lækker cremet fransk dressing med grovkornet sennep. Denne her salat er én af mine favoritter, når det skal være nemt og hurtigt. Og så er den fyldig og mætter godt.
Hvis jeg arbejder hjemmefra på kontoret, er denne her Salade Lyonnaise med pocherede æg helt perfekt. Vi har altid æg, en form for salat og brød. Bacon udskifter jeg indimellem med sprødstegt skinke, hvis det er hvad vi har i køleskabet.
Opskrift på Salade lyonnaiose pocherede æg og bacon
Salade lyonnaiose kan sagtens spises som et dejligt måltid uden tilbehør, da den både har sunde proteiner fra æg og bacon, sprøde brødcroutoner og en god dressing. Den kan også serveres som tilbehør.
Opskriften på Salade Lyonnaise har det hele: Det sprøde fra salat og brødcroutoner, det salte og røgede fra bacon og det fede og cremede fra æg og dressingen. Det er en vidunderlig salat, som du MÅ prøve!
Tip! Har du ikke tiden til at lave pocherede æg, så kan du også blot koge nogle smilende æg og komme på eller et spejlæg.
Salaten er desuden perfekt som en let sommersalat til aftensmaden eller grillhygge.
Salade lyonnaise
Ingredienser
- 125 g bacon (i tern)
Croutoner
- 2 skiver daggammelt brød
- 10 g olivenolie*
Pocheret æg
- 4 stk æg
- 10 ml eddike
Dressing
- 1 stk æggeblomme
- 1 spsk grovkornet sennep
- 10 ml hvidvinseddike*
- 50 g smagsneutral olie
Salat
- 100 g salatmix
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Steg bacontern på en mediumvarm pande indtil de er gyldne. Kom dem herefter på et stykke fedtsugende papir.
Croutoner
- Skær brødet i mindre tern og steg dem i olivenolie, indtil de er gyldne. Kom dem herefter på et stykke fedtsugende papir.
Pocheret æg
- Sæt en gryde med vand over, bring den til lige underkogepunktet og tilsæt eddike. Pisk i vandet, så det danner en hvirvel.
- Slå æggene ud i vandet og lad dem pochere, i 3-4 minutter. Kom herefter æggene over i meget koldt vand, og tør dem af når de skal bruges.
Dressing
- Pisk æg, sennep, eddike og olie sammen indtil det danner en vinaigrette. Smag til med salt og peber
- Saml salaten og top med pocheret æg.
Sådan laver du pocherede æg
Sæt en gryde med vand over, og bring den til lige underkogepunktet. Tilsæt eddike og pisk i vandet, så det danner en hvirvel. Slå æggene ud i vandet, og lad dem pochere i 3-4 minutter.
Herefter kommes æggene over i meget koldt vand, så de ikke koger videre. Tør dem blot lige af, inden du kommer dem på salaten.
Inspiration til flere retter med æg: Porre vinaigrette med æg og urter og Salade Nicoise.