Salade lyonnaise

Salade Lyonnaise med æg og bacon

Salade lyonnaise er en fransk klassisk salat der består af en bund af frisk grøn salat, toppet med pocherede æg, hjemmelavede sprøde croutoner, saltet røgede baconstykker og en lækker cremet fransk dressing med grovkornet sennep. Denne her salat er én af mine favoritter, når det skal være nemt og hurtigt. Og så er den fyldig og mætter godt.

Hvis jeg arbejder hjemmefra på kontoret, er denne her Salade Lyonnaise med pocherede æg helt perfekt. Vi har altid æg, en form for salat og brød. Bacon udskifter jeg indimellem med sprødstegt skinke, hvis det er hvad vi har i køleskabet.

Opskrift på Salade lyonnaiose pocherede æg og bacon

Salade lyonnaiose kan sagtens spises som et dejligt måltid uden tilbehør, da den både har sunde proteiner fra æg og bacon, sprøde brødcroutoner og en god dressing. Den kan også serveres som tilbehør.

Opskriften på Salade Lyonnaise har det hele: Det sprøde fra salat og brødcroutoner, det salte og røgede fra bacon og det fede og cremede fra æg og dressingen. Det er en vidunderlig salat, som du MÅ prøve!

Tip! Har du ikke tiden til at lave pocherede æg, så kan du også blot koge nogle smilende æg og komme på eller et spejlæg.

Salaten er desuden perfekt som en let sommersalat til aftensmaden eller grillhygge.

Salade Lyonnaise med pocheret æg

Salade lyonnaise

Salade Lyonnaise er en skøn fransk salat med bacon og pocheret æg. Salaten er nem at lave, mætter godt og perfekt til frokost eller aften.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 125 g bacon (i tern)

Croutoner

Pocheret æg

  • 4 stk æg
  • 10 ml eddike

Dressing

  • 1 stk æggeblomme
  • 1 spsk grovkornet sennep
  • 10 ml hvidvinseddike*
  • 50 g smagsneutral olie

Salat

  • 100 g salatmix
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Steg bacontern på en mediumvarm pande indtil de er gyldne. Kom dem herefter på et stykke fedtsugende papir.

Croutoner

  • Skær brødet i mindre tern og steg dem i olivenolie, indtil de er gyldne. Kom dem herefter på et stykke fedtsugende papir.

Pocheret æg

  • Sæt en gryde med vand over, bring den til lige underkogepunktet og tilsæt eddike. Pisk i vandet, så det danner en hvirvel.
  • Slå æggene ud i vandet og lad dem pochere, i 3-4 minutter. Kom herefter æggene over i meget koldt vand, og tør dem af når de skal bruges.

Dressing

  • Pisk æg, sennep, eddike og olie sammen indtil det danner en vinaigrette. Smag til med salt og peber
  • Saml salaten og top med pocheret æg.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan laver du pocherede æg

Sæt en gryde med vand over, og bring den til lige underkogepunktet. Tilsæt eddike og pisk i vandet, så det danner en hvirvel. Slå æggene ud i vandet, og lad dem pochere i 3-4 minutter.

Herefter kommes æggene over i meget koldt vand, så de ikke koger videre. Tør dem blot lige af, inden du kommer dem på salaten.

Inspiration til flere retter med æg: Porre vinaigrette med æg og urter og Salade Nicoise.

Salade Lyonnaise
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1008
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments