Rødbedesalat med ostecreme og estragon

Rødbedesalat med ostecreme og estragon

ANNONCE FOR TEBSTRUP


Rødbedesalat skal der til, fordi rødbederne er så småt i sæson, og denne er derfor perfekt her i efterår- og vintermånederne. Salaten er god alene, evt. med et stykke brød til, men passer perfekt som tilbehør til andre retter. Rødbedesalat med ostecreme og estragon er tiltænkt som en lille opgradering af den ellers velkendte rødebedesalat med smuldret feta. I stedet for feta, har jeg anvendt en let saltet ost, der er blendet til en creme der er vendt med rødbederne.

RØDBEDESALAT MED GEDEOST

Jeg har som sagt skiftet fetaen ud, der normalt er lavet på fåremælk og i nogle tilfælde, også gedemælk. Men mig, (som I måske allerede har bemærket) er ret glad for smagen af gedeost. Og dagens fokusingrediens i indlægget er derfor denne dansk økologisk hvid gedeost fra Tebstrup. De har desuden et fint udvalg af andre økologiske gedeoste – de smager fantastisk(!). Det er altid disse jeg selv vælger, når jeg handler.

Osten er blendet sammen med græsk yoghurt, citron og lidt ekstra salt – dette giver den lækreste ostecreme. Virkelig lækker med de kogte rødbeder. Salaten bliver derfor ikke så “tør”. Kan du forestille dig hvor godt det er? Så læs med her.

Se også: rødbedesalat med pærer, kikærter og tahindressing eller glutenfrie vafler med rødbede.

FÅ OPSRKRIFTEN PÅ RØDBEDESALAT MED OSTECREME HER:

5 fra 1 stemme
RØDBEDESALAT MED OSTECREME OG ESTRAGON
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Frokost, Salat
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg rødbeder, rå vægt
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 dl hasselnødder, grofthakket
Ostecreme
  • 100 g salatost
  • 200 g græsk yoghurt, 10 %
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/2 stk citron, saften
Sådan gør du
  1. Rødbederne koges hele, i ca. 20 minutter til de er møre. Lad dem køle af i koldt vand.

  2. Fjern skrællen, og skær dem i kvart. Vend med halvdelen af estragon med samt lidt olivenolie.

  3. Ostecreme: blend alle ingredienserne sammen til ostecremen og smag evt. til med ekstra salt og citron. Vend rødbedestykkerne med i og anret på et fad. Drys med estragon og hasselnødder.

  4. Velbekomme.

 

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om


Rødbedesalat skal der til, fordi rødbederne er så småt i sæson, og denne er derfor perfekt her i efterår- og vintermånederne. Salaten er god alene, evt. med et stykke brød til, men passer perfekt som tilbehør til andre retter. Rødbedesalat med ostecreme og estragon er tiltænkt som en lille opgradering af den ellers velkendte rødebedesalat med smuldret feta. I stedet for feta, har jeg anvendt en let saltet ost, der er blendet til en creme der er vendt med rødbederne.

RØDBEDESALAT MED GEDEOST

Jeg har som sagt skiftet fetaen ud, der normalt er lavet på fåremælk og i nogle tilfælde, også gedemælk. Men mig, (som I måske allerede har bemærket) er ret glad for smagen af gedeost. Og dagens fokusingrediens i indlægget er derfor denne dansk økologisk hvid gedeost fra Tebstrup. De har desuden et fint udvalg af andre økologiske gedeoste – de smager fantastisk(!). Det er altid disse jeg selv vælger, når jeg handler.

Osten er blendet sammen med græsk yoghurt, citron og lidt ekstra salt – dette giver den lækreste ostecreme. Virkelig lækker med de kogte rødbeder. Salaten bliver derfor ikke så “tør”. Kan du forestille dig hvor godt det er? Så læs med her.

Se også: rødbedesalat med pærer, kikærter og tahindressing eller glutenfrie vafler med rødbede.

FÅ OPSRKRIFTEN PÅ RØDBEDESALAT MED OSTECREME HER:

5 fra 1 stemme
RØDBEDESALAT MED OSTECREME OG ESTRAGON
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Frokost, Salat
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg rødbeder, rå vægt
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 dl hasselnødder, grofthakket
Ostecreme
  • 100 g salatost
  • 200 g græsk yoghurt, 10 %
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/2 stk citron, saften
Sådan gør du
  1. Rødbederne koges hele, i ca. 20 minutter til de er møre. Lad dem køle af i koldt vand.

  2. Fjern skrællen, og skær dem i kvart. Vend med halvdelen af estragon med samt lidt olivenolie.

  3. Ostecreme: blend alle ingredienserne sammen til ostecremen og smag evt. til med ekstra salt og citron. Vend rødbedestykkerne med i og anret på et fad. Drys med estragon og hasselnødder.

  4. Velbekomme.

 

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu