Risotto med chorizo og paprika
Her kommer en skøn italiensk-inspireret ret, hvor der er fuld drøn på umamien med både chorizo og parmesan og som tilmed er nem at lave. Risotto med chorizo smager vidunderligt!
I ved jo nok efterhånden, hvor meget jeg elsker risotto. Det smager bare så godt, og man kan lave det på SÅ mange forskellige måder. I den her opskrift bruger jeg chorizo og røget paprika som smagsgivere, og det smager af rigtig meget!
Du finder mine andre risotto opskrifter lige her. Alt fra svamperisotto til grøn risotto med ærter til den klassiske risotto opskrift. Alt hvad hjertet begærer. Du kan også blive inspireret af vores andre opskrifter på nem aftensmad i en travl hverdag.
Opskrift på risotto med chorizo og røget paprika
Chorizo risotto er utrolig nemt at lave. Hvis du har prøvet at lave risotto før, er det samme fremgangsmåde med den ene forskel, at chorizoen skal steges af som det første. Denne opskrift får også meget af sin smag fra krydderier – de tilsættes samtidig med løgene og giver risottoen en dejlig rød farve.
Prøv også min tomatrisotto – en anden lækker rød risotto, som også er fuld af smag og umami.
Når man laver risotto, er det allervigtigste, at du husker at røre nogenlunde hele tiden, så snart der er tilsat fond. Når man rører, frigives der stivelse, og det er netop stivelsen, der gør en risotto cremet. Og en cremet risotto er jo præcis, hvad man vil ha’!
Opskriften på risotto med chorizo og røget paprika får du her:
Risotto med chorizo
Ingredienser
- 125 g chorizo
- 1 stk løg
- 2 kviste frisk timian
- 1 tsk røget paprika*
- 2 tsk sød paprika*
- 150 g risottoris
- 150 ml hvidvin
- 800 ml hønsefond
- 50 g Parmesan
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær chorizo i mindre stykker og kom dem i en lille skål
- Snit løg og timian fint og kom dem i en lille skål sammen med røget paprika og paprika
- Tag en mellemstor gryde og sæt den på medium blus. Når gryden er varm tilsættes chorizo som steges af i et par minuttet indtil den har afgivet lidt af fedtet.
- Kom løg, timian og krydderier i gryden og lad det stege yderligere i ca. 1 minut.
- Tilsæt risottoris og kom hvidvin på og lad det fordampe.
- Tilsæt nu fonden eller vandet lidt ad gangen under konstant omrøring, dette tager samlet ca. 15-18 minutter. Det kan være der skal bruges lidt mindre eller mere væske, afhængig af hvilken type risottoris der bruges
- Når risotten næsten er færdig tages gryden af blusset og parmesanen tilsættes og der smages til med salt og peber.