Ramsløgssmør
Jeg elsker, når ramsløg er i sæson. Når det er forår og grønt alle vegne! Herhjemme bliver ramsløg flittigt brugt som erstatning for hvidløg i alt fra dressinger, gryderetter, pesto, olier og nu også i smør.
Det I får opskriften på her i dag, er altså en skøn grøn smør men nordens hvidløg. Så ud og pluk nogle friske bundter ramsløg og tryl det om til en lækker smør med masser af smag. Det er nemlig nu – fra januar til juni – at det er ramsløg sæson.
Ramsløgssmør
Ingredienser
- 225 g smør
- 20 blade ramsløg
- 1 tsk flagesalt
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Kom blødt smør i en foodprocessor med ramsløg og flagesalt.OBS! Jeg har en håndfuld ramsløgs, men du kan tilpasse opskriften med den mængde ramsløg du synes.
- Blend det hele godt sammen til det er helt grønt. Du kan evt. stoppe med at blende lidt før, hvis du ikke ønsker den helt grønt og fin. Så bliver den mere som en kryddersmør i udseenede.
- Kom smørret i et stykke bagepapir eller film og rul det sammen og drej enderne som snoninger og læg det på køl i minimum en time og gerne længere.
- Opbevar evt. på frys, så tager det kun omkring 15 minutter.
Smuk grøn hjemmelavet ramsløgsmør
Udover en skøn krydret smag, så har ramsløgssmør også en fantastisk, grøn farve. En skål ramssløgssmør kan derfor pryde ethvert måltid og passe så skønt på et forårsbord med lette retter som fisk, kylling eller brød.
Sådan en ramsløgssmør er også perfekt til kartofler, fx knuste kartofler. Smørret kan også bruges til at stege grøntsager i.
Prøv også: Hjemmelavet kryddersmør med persille for afveksling.
Opskrift på ramsløgssmør
Hjemmelavet ramsløgssmør er virkelig nemt at lave! Hvis du før har prøvet at lave hjemmelavet hvidløgssmør, så er den her opskrift mindst lige så nem. Du skal sådan set bare komme blødt smør, salt og ramsløg i en foodprocessor og blende det. Når smørret har fået lov at sætte sig i køleskabet eller i fryseren, er det klar til brug. Og glæd dig, for det smager helt vidunderligt på brød.
Læs også: Min opskrift på hjemmelavet hvidløgssmør får I også her.
Flere ramsløgs opskrifter du kan prøve
Den her opskrift med ramsløg er bare én ud af mange ting, man kan lave med ramsløg. Jeg elsker smagen og farven og har derfor i sinde at fortsætte udviklingen af min samling af opskrifter med ramsløg.
Her finder du blandt andet en skøn, nordisk bygotto med fennikel og ramsløg, og da fennikel også er i sæson nu, er det en oplagt kombination. Du finder også min bedste opskrift på ramsløgspesto. Har man plukket ramsløg, så er det jo nærmest et must at lave pesto. Eller mayo! Prøv min ramsløgsmayonnaise – den er for vild!
Kan man fryse smør med ramsløg?
Ja, det kan man sagtens. Du kan spare tid ved at sætte smørret i fryseren, når du har blendet det, da det hurtigere bliver koldt og dermed brugbart.