Ramsløgsolie – god til brød, salat og tapasbordet
Ramsløgsolie, ramsløgspesto eller ramsløgssalt – der er mange muligheder. Jeg elsker ramsløg, og nu hvor de endelig er i sæson, skal det udnyttes. Er du mon så heldig at have dem i haven? Så er det altså om at få glæde af dem nu.
Ramsløg er en fin bladgrøntsag, som du også kan finde i de fleste danske skove. De smager og dufter dejligt af hvidløg. Du er ikke i tvivl når du finder dét spot i spot i skoven, hvor de befinder sig. Skynd dig, at få fat i de lækre ramsløg – de er nemlig kun i sæson nu her til foråret i april og maj.
Ramsløgsolie
Ingredienser
- 20 blade ramsløg
- 1,5 dl smagsneutral olie
Noter
Fremgangsmåde
- Skyl ramsløgene grundigt og blend ramsløg med olie til massen er homogen og du har en helt flot grøn olie.
- Kom olien på et skoldet glas. Du kan opbevare det på køl i en lille uges tid.
Inspiration til flere ramsløgsopskrifter: Hvis du er så heldig at have fundet mange ramsløg, så kan jeg anbefale dig at lave den skønneste smør med ramsløg eller ramsløgsmayonnaise.
Opskrift på grøn olie med ramsløg
Det er noget af det mest simple at lave sådan en grøn olie. Du skal blot blende de spæde ramsløg med en god olie. Og så har du altså den lækreste og mest velsmagende urteolie, som desuden er virkelig lækker i en hjemmelavet risotto eller bygotto med fennikel og ramsløg. En skøn sammensætning.
Ramsløgsolie til salater
Da min kæreste og jeg var i sommerhus, lavede han denne lækre ramsløgsolie som en del af tilbehøret til både salat og burrata med cherrytomater. En virkelig lækker kombi, skulle jeg hilse og sige! Opskriften er virkelig simpel at lave. Brug den på tapasbordet til at dyppe brød i, på salater, i marinader eller i en aioli – kun fantasien sætter grænser.