Polentafritter – Sprøde og lækre!
Polentafritter er et lækkert og let alternativ til klassiske pommes fritter. De er lavet af polentagryn, som er et produkt lavet af majs. Opskriften på polentafritter er lette at lave, og du kan forberede en del på forhånd.
Polenta fritter bliver utrolig sprøde, er meget smagfulde og har en dejlig konsistens. De er også perfekte som tilbehør, fx som side til en salat og kød. De kan også snildt spises som en snack med en god dip eller mayo til.
Polentafritter med timian og Parmesan
Polentafritter er meget nemmere at lave end kartoffel fritter, da de ikke kræver at du skal skrælle og skære kartofler. Du kan lave polentafritter med forskellige smagsvarianter, såsom Parmesan, tørret oregano, timian med flere.
Nem opskrift på polentafritter i ovn
Det er utrolig nemt at lave disse fritter af polenta i ovn. Det kræver få ingredienser. Du skal blot koge majsgryn, vand og grøntsagsbouillonterning i en gryde, under omrøring til du har en lækker og cremet grød.
Revet Parmesan tilsættes til grøden og smag til med salt og peber. Nu skal polentagrøden blot vendes i et fad beklædt med bagepapir, sættes på køl i minimum 2 timer, gerne mere eller natten over. Når det er på køl vil det stivne fuldstændig, så du kan skære grøden til fritter efterfølgende. Så skal det bare skæres ud i ønsket størrelse, vendes med olivenolie og krydderier.
Til sidst bages fritterne i ca. 30 minutter i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Så er de klar til servering!
Polentafritter
Ingredienser
- 200 g polenta
- 900 ml vand
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
- 25 g Parmesan (revet)
- salt og friskkværnet peber
- 45 g olivenolie*
- 1 tsk tørret timian
Serveringsforslag
- 1 portion mayonnaise
Fremgangsmåde
- Kom polenta majsgryn, vand og grøntsagsbouillonterning i en gryde. Bring det i kog under omrøring. Kog det i ca. 10 minutter, til grøden er cremet.
- Kom revet parmesan i, rør det godt ind i grøden og smag til med salt og peber.
- Vend polentagrøden i et fad beklædt med bagepapir. Sæt den på køl i minimum 2 timer, gerne mere eller natten over. Her vil det stivne fuldstændig, så du kan skære grøden til fritter.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær den stivnede polentagrød ud til den størrelse fritter du kan lide. Vend dem med olivenolie og tørret timian. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag fritterne i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
- Top evt. med mere revet parmesan og krydderurter.
Glutenfri fritter lavet med polentagryn
Polentafritter er som sagt lavet af majs, der er rig på vitaminer og mineraler, og det er også et godt kilde til komplekse kulhydrater. Polentafritter er også et godt alternativ til folk, der er glutenintolerante, da polenta er glutenfrit.
Tilbehør til polentafritter
Polentafritter kan serveres med et utal af tilbehør. De smager godt sammen med en lækker dip, mayo eller ketchup, og de er også dejlige som side til en salat eller kød.
De er perfekte som snack, eller som en del af en tapas.
Flere opskrifter med polenta: Hvis du elsker de små gule majsgryn, så kan du se nærmere på sprøde knækbrød med polenta eller cremet polenta med bagte tomater.