Pisket brunet smør
Drømmer du om at bringe restaurantens luksus ind i dit eget køkken? Med pisket brunet smør kan du nemt imponere dig selv og dine gæster. Det er en cremet og luftig smør, der smager som noget, du kun finder på en gourmetrestaurant. I denne opskrift guider jeg dig trin-for-trin, og du kan tilmed se i videoen hvor nemt det er at lave selv derhjemme.
Server pisket brunet smør som et luksuriøst tilbehør til friskbagt brød, grillet kød eller dampede grøntsager.
Pisket brunet smør
Ingredienser
- 200 g smør (blødt)
- 1 tsk flagesalt
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Varm halvdelen af smørret (100g) i en lille gryde på middel varme, indtil det bobler og langsomt skifter farve til gyldenbrun. Hold øje med det for at undgå, at det brænder på. Du vil bemærke en vidunderlig nøddeagtig duft.
- Lad det køle af i nogle minutter. Det skal være lunken, inden du pisker det. For at speede processen op, kan du hælde det over i en skål.
- Skær de resterende 100 g smør i små tern. Kom dem i en skål og brug en elpisker eller røremaskine med piskeris til at piske smørret, indtil det bliver lyst og luftigt. Dette tager typisk 3-5 minutter.
- Tilsæt nu det afkølede brunet smør og pisk yderligere 2 minutter. Pisk også flagesalt i. Når det helt luftigt og lyst er det klar til servering.
Hvad er brunet smør?
Brunet smør er smør, der forsigtigt smeltes og varmes, indtil det får en nøddeagtig aroma og en gyldenbrun farve. Denne proces forvandler det almindelige smør til en smagsoplevelse, der er både dyb og fyldig. Jeg vil beskrive det allerbedst ved at det får en nøddeagtig karamelsmag. Ved at piske det brunede smør opnår du en let og luftig konsistens, der gør det ekstra lækkert.
Opskrift på hjemmelavet pisket brunet smør – så nemt er det!
Det er faktisk næsten samme fremgangsmåde at lavet brunet pisket smør, som pisket smør. Forskellen er blot, at noget af smørret bliver brunet.
Jeg har delt en video med dig i nederst i opskriften, således du kan se hvor nemt det er at lave pisket brunet smør derhjemme. Du skal kun bruge smør og lidt flagesalt. En god elpisker eller køkkenmaskine med piskeris er guld værd til fremgangsmåden.
Holdbarhed og opbevaring
Det piskede brunede smør kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. Før servering kan du lade det stå ved stuetemperatur i 10-15 minutter, så det bliver dejligt cremet igen. Hvis du vil servere det helt koldt, så er det ikke blødt og luftigt mere, da det vil stivne på køl.
Pisket brunet smør er perfekt til enhver lejlighed
Pisket brunet smør er ikke kun nemt at lave, men det tilføjer også et strejf af luksus til din madlavning. Med sin cremede og luftige konsistens forvandler det ethvert måltid til en oplevelse – som at være på restaurant derhjemme. Prøv det i dag og oplev, hvor nemt det er at skabe en gourmetstemning i dit eget køkken!
Jeg kan klart anbefale et godt stykke foccaciabrød med rosmarin som en starter, eller som en del af et hovedmåltid. Det er jo en perfekt måde at spise smør på, til særlige anledninger. Eksempelvis fødselsdage, gæstemiddage eller nytårsaften.
Det smager også godt til grøntsager. Prøv det med dampede asparges, gulerødder eller kartofler for en ekstra cremet og smagfuld finish. Eller server det som en topping til grillet steak, kylling eller laks for en rig og nøddeagtig smagsoplevelse.