Brun smør og pisk det luftigt - så har du en vidunderlig pisket brunet smør, som du kan bruge som tilbehør til brød. Som en restaurant oplevelse, og perfekt til at imponere gæsterne.
Varm halvdelen af smørret (100g) i en lille gryde på middel varme, indtil det bobler og langsomt skifter farve til gyldenbrun. Hold øje med det for at undgå, at det brænder på. Du vil bemærke en vidunderlig nøddeagtig duft.
Lad det køle af i nogle minutter. Det skal være lunken, inden du pisker det. For at speede processen op, kan du hælde det over i en skål.
Skær de resterende 100 g smør i små tern. Kom dem i en skål og brug en elpisker eller røremaskine med piskeris til at piske smørret, indtil det bliver lyst og luftigt. Dette tager typisk 3-5 minutter.
Tilsæt nu det afkølede brunet smør og pisk yderligere 2 minutter. Pisk også flagesalt i. Når det helt luftigt og lyst er det klar til servering.