Pasta pomodoro med burrata
Pasta pomodoro er en lifesaver på de dage, hvor man ikke gider lave mad eller ikke har tid til det. Det er en af grundene til, at jeg elsker det italienske køkken så højt. Der er nemlig et væld af nemme og simple pastaretter, som tager under 30 minutter at lave, og derfor er perfekte til hverdagen.
Pasta pomodoro er en af de retter – en autentisk italiensk klassiker. Og muligvis er det klassikeren over dem alle. Den er i hvert fald utrolig simpel og UTROLIG lækker, og I får en opskrift på pasta al pomodoro i dag!
Pasta pomodoro med burrata
Ja, jeg må nok indrømme at jeg for tiden er inde i en periode, hvor jeg putter burrata på nærmest alt. For det smager jo så guddommeligt! Man kan altså også toppe en pasta pomodoro med burrata for lidt ekstra luksus. Se bare flere opskrifter med burrata her.
Opskrift på spaghetti pomodoro
Verdens nemmeste pasta al pomodoro er selvfølgelig med verdens nemmeste pastasauce – og det er altså en sauce, som kan laves på under 5 minutter! Alle ingredienser skal nemlig bare blendes. Alternativt kan du købe en passata i supermarkedet eller en færdiglavet pastasauce – selvom hjemmelavet nu er lidt bedre 😉
Til min pastasauce bruger jeg solmodne tomater fra dåse, og det smager så godt! Jeg kommer også basilikum i saucen. Faktisk er det denne opskrift på sauce til pasta jeg bruger.
Opskriften på pasta pomodoro får du her:
Pasta pomodoro
Ingredienser
- 250 g tørret pasta
- 2 tsk flagesalt
- 500 g pastasauce
- salt og friskkværnet peber
- 30 g Parmesan
- 0,5 bundt basilikum
- 1 stk mozzarellakugle
Fremgangsmåde
- Tag en mellemstor gryde, fyld den halvvejs med vand og salt og bring den til kogepunktet.
- Kog pastaen, ca 2-3 minutter mindre end anvist på pakken. Når pastaen er klar sigtes vandet fra, men gem ca. 1 dl af vandet.
- Kom pastaen tilbage i gryden og tilsæt pastasaucen.
- Kog nu yderligere 2-3 minutter indtil pastaen har en cremet konsistens.
- Server eventuelt med parmesan, mozzarella og frisk basilikum.
Tips til opskriften på pasta al pomodoro
En klassisk spaghetti pomodoro indeholder blot spaghetti og tomatsauce. Men hvis du føler for at twiste den klassiske opskrift lidt, så go ahead! Prøv fx at vende friske tomater eller ovnbagte tomater med til sidst – eller top med burrata, som jeg selv har gjort.
Et sidste finish på den klassiske spaghetti pomodoro er et skvæt af en god olivenolie og et par blade basilikum. Så fint og velsmagende!
Læs også: Hvis du elsker creme pastaretter med tomatsauce, så er denne vodka pasta måske også noget for dig!