Pasta med salvie og brunet smør
Her kommer en super simpel opskrift med frisk salvie. Pasta med salvie og brunet smør er en nem og hurtig pastaret, som er perfekt at lave på travle hverdagsaftener. Eller hvis du gerne vil spise en hurtig omgang pasta til frokost.
Pasta med brunet salviesmør
Brunet smør og frisk salvie er som skabt for hinanden. Smørrets karamelagtige smag, når det brunes, passer nemlig så godt til salviens skønne urtede smag. Derfor behøver man heller ikke mere end disse to ingredienser til at lave en velsmagende pastasauce, og det er dét, der gør retten så nem at lave.
Mange pastaretter er faktisk hurtige at lave, og jeg er stor fan af netop dem, der er! Du finder derfor mange flere opskrifter på nemme pastaretter til aftensmad på min blog.
Opskrift på pasta med salvie og smør på under 20 minutter
Pasta med salvie og smør tager ingen tid at lave. Du kan faktisk nærmest lave det på den tid, det tager at koge pastaen.
Mens pastavandet koger, kan du nemlig lave brunet smør. Det er nemt at lave, men hold godt øje med det, så det ikke brænder på. Giv først smørret 30 sekunder på medium varme, tilføj så frisk salvie, og steg smørret indtil det begynder at blive lysebrunt og dufter karamelagtigt. Når pastaen så er kogt færdigt, vender du salviesmør sammen med pastaen, og så er der klar til servering.
Pasta med salvie og smør topper jeg med masser af revet parmesan, for det smager jo altid dejligt! Det kan dog også snildt udelades.
Pasta med salvie og brunet smør
Ingredienser
- 250 g spaghetti
- 60 g smør
- 2 kviste salvie
- salt og friskkværnet peber
- 50 g Parmesan
Fremgangsmåde
- Bring en mellemstor gryde i kog med let saltet vand.
- Varm en mellemstor pande op og kom smør på. Brun smørret af i ca. 30 sekunder, til det er gyldent. Tilsæt salvie og lad det stege med.
- Kog spaghettien ca. 1 minut mindre end anvist på pakken.
- Tilsæt den kogte spaghettien, sammen med 1 dl af kogevandet til gryden med brunet smør og vend det hele sammen i 30 sekunder.
- Smag til med salt og peber.
Vild med hurtige pastaretter?
Så vil du også elske min opskrift på citronpasta. Her er saucen næsten lige så simpel som salviesmør – nemlig bare citron, smør, hvidløg og et skvæt hvidvin.
Prøv også pasta med bagte tomater, hvor de bagte tomater bliver så fuld af umami, at man faktisk ikke har brug for andet end lidt krydderier til en fuldendt pastaret.