Pasta med bagte tomater og burrata
Det er der flere grunde til at jeg elsker nemme pastaretter; pasta er indbegrebet af nem aftensmad, som samtidig bare smager SÅ godt! Det er det samme med denne opskrift på billig pasta med bagte tomater. Den er simpel, nem og alligevel fuldstændig tilfredsstillende.
Pastaretten kan laves både som en mere budgetvenlig udgave med mozzaralla og en luksusudgave med burrata på toppen. Hvis du går med mozzarella, så gå efter en bøffelmozzarella. Jeg har brugt spaghetti, men hvis du er glad for anden pastatype går du bare med den.
Prøv også: Verdens nemmeste one pot pasta opskrift! Den kommer i en cremet sauce med kylling.
Opskrift på pasta med bagte tomater og burrata
Denne billige pastaret er simpelthen så nem at lave, for de forskellige elementer passer sig selv. Når de halverede cherrytomater er sat ind i den forvarmede ovn klarer de sig selv, mens du kan tage dig af pastaen.
Denne pasta med bagte cherrytomater, er så simpel, og spaghetti er hovedingrediensen, derfor skal der også lægges ekstra fokus på den. Pastaen koges al dente, og det er virkelig vigtigt! Den skal nemlig stadig have lidt tilberedningstid tilbage når den vendes med de semidried cherrytomater, således pastaretten bliver lækker og cremet. Hvis spaghetti koges for meget bliver pastaen udkogt, og det er skal undgås! Så kog efter anvisningen, men træk et minut fra den anbefalede kogetid – så bliver det bare bedst!
Prøv også: Den cremede ost er vidunderlig i salater også, og jeg kan anbefale at anvende denne her kombination af burrata og tomat eller denne fersken caprese hvor osten også er ovenpå.
Opskriften på spaghetti med bagte tomater får du her:
Pasta med bagte tomater og burrata
Ingredienser
Bagte tomater
- 30 stk cherrytomater
- 30 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
- 5 g sukker
- 10 fed hvidløg
- 60 g olivenolie*
- 2 kviste frisk oregano
- 2 kviste frisk timian
Pasta
- 400 g spaghetti
Servering
- 2 stk burrata
- ½ bundt basilikum
- 30 g olivenolie*
Køkkenudstyr
- Bagepapir
- Bageplade
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Halvér tomaterne og vend dem dem med olivenolie, salt, peber og sukker. Kom dem på bagepladen.
- Halvér et helt hvidløg som på billedet og læg ved sammen med oregano- og timiankviste.
- Bag tomaterne og hvidløg i ca. 25 minutter.
- Sæt en gryde med vand over. Ca. 4 L. Kom et godt drys salt i.
- Kog imens spaghettien al dente – dvs. at pastaen skal koge i ét minut mindre, end hvad der er angivet på pakken. Gem ca. 1,5-2 dl af den kogte pastavand, til at "jævne" saucen med.
- Kom den kogte spaghetti tilbage i gryden og vend med de bagte tomater.
- Pres hvidløgsfedene ud af deres skal og mos dem let. Vend dem i pastaen.
- Tilsæt først 1,5 dl af kogevandet fra pastaen og lad det koge lidt ind, til pastaen er helt færdigt. Tager maks et minut.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Servér med brudstykker af burrata, friskplukket basilikumsblade og dryp med en god olivenolie over. Kværn til sidst med peber og kom et drys salt på toppen.
Nem og billig pastaret med spaghetti og ovnbagte cherrytomater
Pastaretter er generelt forholdsvis billige. Den eneste ingrediens som i princippet kan gøre denne pastaopskrift enten budget eller luksus er valget af ost. Du kan selvfølgelig også godt undlade burrata, men det er med til at give fylde og mætter. Så jeg ville nok som de mindste bruge en kugle mozzarella til den billigere omgang, og så en lækker og cremet burrata, hvis det godt må koste lidt mere.
Bagte cherrytomater er virkelig bare fantastiske i salater, som tilbehør, men også i pastaretter! De er vendt i olie og krydderier, som i ovnen giver en vidunderlig duft og smag til retten. Jeg er kæmpe fan af semidried tomater! Og generelt bagte tomater i ovnen. Brug gerne de bedste du kan finde, og gerne de solmodne – de er bedst i sommermånederne. De bagte tomater er også lækre ovenpå denne her polenta grød.
Hvidløgene bages med og her skal du ikke være bange, de giver nemlig smag! Den kraftige næsten stærke smag du kender fra friske hvidløg, er helt anderledes fra den næsten sødlige karamelliserede aromatiske smag, som kommer når du bager hvidløgene.
Læs også: Bagt pasta med mozzarella • Italienske kødboller i tomatsauce •