Annonce

Pasta med hjemmelavet kødsauce

Hjemmelavet kødsovs til pasta

En hjemmelavet kødsovs eller kødsauce om man vil, fordi hvis du spørger mig kæreste (der er kok) hedder det sauce. Men hvad de fleste nok bare vil kalde opskriften på den ret jeg deler i dag: Pasta med kødsovs! Jeg ved ikke helt selv hvad jeg synes, men altså jeg kalder det efterhånden mere og mere for sauce, fordi ja.. min kæreste retter mig når jeg siger kødsovs.

Pasta med kødsovs er nok en af de mest spiste retter i de fleste hjem. De fleste er ihvertfald nok vokset op med kødsauce – i en eller anden form. Saucen kan jo laves på mange måder, forstået på den måde at du kan lave den helt klassisk med tomat – friske, hakkede eller flåede – eller du kan komme en masse grøntsager i.

Uanset hvad du er vokset op med, kender bedst til eller foretrækker, så håber jeg du vil give dig i kast med min opskrift på hvad jeg vil betegne som den bedste kødsovs. Særligt til pasta!

Pasta Bolognese

Pasta med kødsovs

Her får du en nem opskrift på pasta med hjemmelavet kødsovs. Jeg håber du synes om opskriften! Måske du har lyst til at dele din kommentarfeltet? 🙂
4,72 fra 7 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time 30 minutter
I alt1 time 45 minutter

Ingredienser

Kødssauce

  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 2 kviste frisk timian
  • 2 kviste frisk oregano
  • 2 stk røde peberfrugter
  • 20 g smør
  • 15 g olivenolie*
  • 600 g hakket oksekød
  • 2 dåser flåede tomater
  • 900 ml grøntsagsboullion*

Tilbehør

  • 400 g tørret pasta
  • 2 kviste frisk oregano
  • 30 g Parmesan

Fremgangsmåde

  • Hak dit hvidløg, løg, timian og oregano fint. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i grove stykker.
  • Kom smør og olivenolie i en meget varm gryde, steg kødet godt af indtil det har en flot farve, tilsæt hvidløg, løg samt peberfrugt og lad det stege med i et par minutter.
  • Kom 900 ml grøntsagsboullion på og lad det koge med i 1 minut. Kom de flåede tomater i.
  • Lad det koge hele simre i ca. 1,5 time. Smag til med salt, peber og en lille smule sukker. 
  • Kog pastaen efter efter anvisningen og vend det sammen med raguen. 
  • Server med lidt revet parmesan ost og evt. friske krydderurter.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Verdens bedste kødsovs til pasta!

Jeg har her lavet min sauce med masser af krydderurter. Det giver en vildt lækkert smag, og fordi retten skal simre i lidt tid får de virkelig lov at trænge igennem. Prøv det! Det smager virkelig dejligt.

Jeg er ret vild med at lade selve saucen stå og simre dagen lang, og det gør også at retten egner sig perfekt til søndagsmiddag. Det er dog ikke nødvendigt at lade den simre hele dagen, så du kan også sagtens lave retten i hverdagene. 

Pasta kødsovs

Pasta med kødsauce

Nem opskrift på kødsauce med grøntsager og krydderurter

Saucen kan også varieres med grøntsager. Revne gulerødder, finthakket squash eller lidt bladselleri ville alle egne sig godt i gryden. Hvis du prøver at skære lidt ned på kødet, er dette også et rigtig godt fif: Jo flere grøntsager du putter i, jo mere kød kan du udelade. Du kan eventuelt erstatte halvdelen af kødfarsen med tilsvarende mængde svampe. Det giver god umami-smag som kødet.

I min kødsovs kommer jeg lidt frisk timian og frisk oregano i. Hvidløg bør bestemt også tilsættes til kødsaucen! Jeg synes disse krydderier er med til at give min sauce en rund smag, så den ikke bare smager af kød og tomat. Det samme gør sig gældende i min opskrift på italienske kødboller i tomatsauce, hvor der også er krydderier i farsen. Jeg serverer kødbollerne til en god omgang pasta. Og nu hvor vi er i det italienske køkken, kunne det måske have din interesse.

Tilbehør til Pasta med kødsauce

Du behøver som sådan ikke noget tilbehør til pasta med kødsauce. Bare din lækre sauce og din yndlings type af kogt pasta, så er en nem og lækker ret hjemme. Retten kan dog med stor fordel toppes med revet parmesanost og friske krydderurter. 

Hvis du har lyst til at give dig i kast med at lave din egen pasta, så følg min grund opskrift på hjemmelavet pasta, som du også får lige her. God fornøjelse!

Tip: Vil du prøve helt andre slags pastaretter, så skal du helt sikkert prøve at tage et kig på min opskrift på pasta i gulerodssauce. Det er gulerødder der udgør saucen, frem for bolognese sauce.

Pasta med kødsovs
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments