Pandekager med chiafrø
Pandekager med chiafrø har en lækker og crunchy konsistens. De er også lidt blødere end almindelige pandekager, så de er lette at spise. De er rige på antioxidanter, sunde fedtstoffer og proteiner. De er også et godt alternativ til traditionelle klassiske pandekager, fordi når man tilføjer chiafrø giver det pandekagerne et ekstra knast, som gør dem lidt mere interessante.
Chiapandekager er perfekte som en lækker morgenmad, et mellemmåltid eller en aften snack. Derudover er de nemme at lave og særligt velegnede til dem der er på farten og har brug for lidt energi og næring.
Pandekager med chiafrø
Ingredienser
- 100 g hvedemel
- ½ tsk flagesalt
- 20 g chiafrø*
- 400 ml mælk
- 2 stk æg (M/L)
- 20 g smør (til stegning)
Fremgangsmåde
- Rør mel, salt og chiafrø sammen i en skål. Pisk mælk i lidt ad gangen til dejen bliver homogen og uden klumper. Lad dejen trække 10 minutter, så chiafrø kan absorbere væsken.
- Pisk æggene i og steg nu pandekagerne ved middelvarme på en lille pande i smør, til de er gyldne.
- Servér med friske blåbær.
Opskrift på lækre pandekager med chiafrø
For at lave pandekager med chiafrø, skal du blot røre mel, salt og chiafrø sammen i en skål. Herefter piskes mælk i lidt ad gangen, indtil dejen bliver homogen og uden klumper. Nu skal dejen trække i ca. 10 minutter, så chiafrø kan absorbere væsken.
Til sidst piskes æggene i. Så er dejen klar til at blive stegt til lækre chiapandekager. Varm en pande op til middelvarme og smør den med lidt olie eller usaltet smør. Hæld en lille skefuld dej på panden og steg pandekagen i et par minutter på hver side.
Lav pandekagerne på denne måde, indtil alle dejen er brugt. Servér pandekagerne varme, eller gem dem i køleskabet og nyd dem senere. Jeg servere gerne med lidt blåbær eller sirup. God fornøjelse!
Spis svampede pandekager med chiafrø til morgenmad
Pandekager med chiafrø er et godt alternativ til det klassiske morgenmåltid. De er fyldt med energigivende og sunde ingredienser, så du får en god start på dagen. De er også lette at lave, så det tager kun få minutter at lave dejen, og så skal den blot steges på panden.
Chiafrø suger væske til sig, så pandekagerne bliver dejlig svampede og bløde. De er lækre at spise med sirup, frisk frugt og bær, syltetøj, kompot eller nøddesmør.
Sunde chiapandekager
Pandekager med chiafrø er et godt alternativ til almindelige pandekager, da de indeholder flere næringsstoffer og giver dig en større mængde energi. Chiafrø er en naturlig plantebaserede kilde til omega-3 fedtsyrer og andre sunde fedtstoffer og kostfibre, hvorfor giver disse chiapandekager lidt mere næringsværdi.
Ofte stillede spørgsmål
Er det nødvendigt at lade dejen med chiafrø stå et stykke tid, inden pandekagerne steges?
Ja, det er nødvendigt at lade dejen med chiafrø stå et stykke tid, inden pandekagerne steges. Chiafrø har tendens til at binde væske, hvilket hjælper dejen med at stivne. Det anbefales, at dejen står mindst 10 minutter, så chiafrøene har tid til at gøre deres arbejde.