Lun quinoasalat med gulerod, selleri og rucola

Lun quinoasalat med grøntsager

En ny favorit opskrift til frokost eller som tilbehør til aftensmaden er denne lune quinoasalat med små ten af gulerod, og selleri. Derudover er salaten vendt med olivenolie samt rucola og selvfølgelig smag til med citron, salt og peber. Det er en god efterår- og vintersalat som jeg har spist en del til frokost de seneste par uger.

Jeg veksler mellem grøntsagerne jeg snitter og kommer i gryden med den lune quinoa. Derfor kan du også se denne salat som en der kan bruges året rundt. Og i stedet for rucola kan man bruge frisk spinat eller en masse krydderurter.

Opskrift på lun quinoasalat

Det er en meget simpel, nem og hurtig salat at lave. Det er en skøn måltidssalat der virkelig mætter fordi quinoa er meget rige på proteiner, og den kan derfor spises alene uden andet tilbehør. Men den lune quinoasalat vil også egne sig perfekt som tilbehør til fx et stegt stegt kyllingebryst eller nogle kyllingelår lavet i ovnen.

I opskriften bruger jeg hvid quinoa, men du kan også sagtens bruge rød eller sort quinoa til salaten – det gør ikke den store forskel, andet end for synet.

Det lækre ved min opskrift på lun salat med quinoa er, at de små proteinrige frø koges i vand med grøntsagsbouillon. Det giver en helt vildt god smag, frem for hvis det bare er vand alene med lidt salt i. Prøv det!

Opskriften rækker til to personer, men du kan sagtens fordoble mængderne hvis du også gerne vil bruge salaten til frokost næste dag, fx på madpakken.

Opskriften på en skøn lun salat med quinoafrø får du her:

Lun quinoasalat

Lun quinoasalat med gulerod, selleri og rucola

En skøn lun quinoasalat, som kan nydes til frokost eller som en del af tilbehøret til aftensmaden.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Skyl quinoa godt og kog den derefter i grøntsagsbouillon i ca. 20 minutter.
  • Skær gulerod og selleri i meget fine små tern og tilsæt dem til quinoaen og tag gryden af varmen og kom låget på og lad det stå 5-10 minutter.
  • Vend til sidst rucola og olivenolie i lige inden servering og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Vild med quinoa? Så prøv også mine andre opskrifter her på quinoasalat med avocado, spidskål og feta eller fyldte peberfrugter med quinoa og sorte bønner.

opskrift på lun quinoasalat
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments