Laksetatar med avocado

Her kommer en skøn og nem servering, som er den perfekte forret, fx til nytår eller til en gæstemiddag. Laksetatar med avocado er virkelig nemt at lave, og laksens farve sammen med avocadoens grønne farve, får serveringen til at se HELT vidunderlig ud. Synes du ikke?
Hvis du står og mangler en festlig forret, kan jeg kun anbefale den her opskrift på laksetatar med fersk laks, avocado og krydderurter. Den er let, frisk og cremet.
Hjemmelavet tatar med laks og avocado
Verdens bedste laksetatar skal selvfølgelig laves med fersk laks af god kvalitet. Køb derfor helst din laks hos en fiskehandler fremfor i supermarkedet. Hvis du kan finde en laksefilet, der er godkendt til rå konsumering, så kan du også springe første trin i opskriften over – nemlig hvor laksen skal frysen i minimum et døgn for at sikre, at den kan spises rå.
Jeg laver den her tatar med laks med avocado for at få en virkelig cremet tatar. Det er en nem og lækker måde at gøre tataren cremet, hvor man ikke behøver blande laksen med fx mayonnaise. Og så passer avocado og laks jo så godt sammen – ikke kun i farverne, bestemt også i smagen!

Opskrift på en nem laksetatar med fersk laks
Laksetatar med avocado kan laves på ingen tid! Når din laks er sikker at spise, skal den skæres i bidder og marineres i salt. Herefter vender man laksen sammen med citron, olivenolie og agurk og purløg, som begge skal snittes meget fint. Det er er oplagt at lave laksetatar med krydderurter, og jeg synes purløg egner sig rigtig godt. Du kan selvfølgelig også udskifte til klassikeren over dem alle, nemlig dild.
Nu skal du bare skære avocadoen i tern og så anrette den på bunden af tallerkenen. Laksetataren kommer ovenpå og voila, så er der serveret. Det er så nem en opskrift!
TIP! Du får et skarpt udtryk, hvis du anretter i en metaludstikker.

Laksetatar med avocado
Ingredients
- 200 g laksefilet (uden skind)
- ½ tsk flagesalt
- 0,5 stk agurk
- 0,5 bundt purløg
- 0,5 stk citron
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 1 stk avocado
Køkkenudstyr
- Rund metaludstikker, 6 cm i diameter
Fremgangsmåde
- Frys laksen i minimum 24 timer. Medmindre man har sikret sig, at den er godkendt til rå konsumering (spørg din fiskehandler). Når den er tøet op, fjernes skindet og den skæres i mindre chunks – og vendes med salt. Lad den marinere i ca. 30 minutter.
- Skær agurk meget fint og snit purløget meget fint. Vend det sammen med laks, citron og olivenolie.
- Skær avocado i mindre tern.
- Anret avocado avokado i bunden af en tallerken og top med laksetataren. Brug gerne en metaludstikker, så du får et skarpt udtryk.
Servér laksetatar til forret nytårsaften eller gæstemiddag
Den her tatar med laks egner sig perfekt til forret. Om så du vil servere verdens bedste laksetatar med fersk laks til nytår eller bare for nogle gode venner en hel almindelig dag, så kan jeg love for at det bliver godt. Du kan evt. servere med en god grøn salat eller ristet brød til, fx surdejsbrød eller rugbrødsstænger.
Er du glad for laks? Så finder du mange flere forretter med laks på min blog.
