Koldhævede chokoladeboller med mandler

Koldhævede chokoladeboller med mandler

Koldhævede chokoladeboller med mandlerDet er søndag og tid til ekstra hygge herhjemme og jeg sidder i skrivende stund og spiser en chokoladebolle med smør på, til morgenmad. Som en lille ekstra ingrediens har jeg tilføjet mandler, for ekstra crunch. Det er altså ikke helt værst, skal jeg hilse og sige. Resten af dagen i dag står på afslapning og måske en tur på loppemarked senere. En rigtig hyggedag – og så på en søndag! Men det elsker jeg nu også. Måske ligeså meget som opskriften på chokoladebollerne her. Hæhæ.

CHOKOLADEBOLLER MED FULDKORN

Det er nogle virkelig nemme boller at kaste sig ud i. Jeg er begyndt at bage mere og mere koldhævet, da jeg synes det bliver så lækkert! Det sparer mig tid om morgenen, når jeg blot skal forme bollerne og smide dem i ovnen. Jeg lavede dejen igår ved en 17-tiden, og de har derfor fået lov at hæve længe.

Det gode ved koldhævede boller er også, at smagen fra melet kan få lov at udvikle sig. Og så synes jeg altid, at koldhævede boller bliver mere saftige og lækre. Jeg brugte mørk chokolade til bollerne, men lys chokolade er nu heller ikke dumt. Eller måske hvis man kombinere? Uhm….

Koldhævede chokoladeboller med mandler

FÅ OPSKRIFT PÅ SUNDE CHOKOLADEBOLLER HER:

5 fra 1 stemme
Koldhævede chokoladeboller med mandler
GROVE CHOKOLADEBOLLER MED MANDEL
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Hævetid
12 t
Samlet tid
40 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 12 Stk
Ingredienser
 • 25 g gær
 • 5 dl koldt vand
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk honning
 • 200 g grahamsmel
 • 300 g hvedemel
 • 100 g mørk chokolade, hakket
 • 1 dl mandler, hele
Sådan gør du
Dag 1
 1. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og olie - jeg brugte en røremaskine.

 2. Hak imens chokolade og mandler groft. 

 3. Tilføj grahamsmel sammen med chokoladen og mandler. 

 4. Hvedemelen tilsættes langsomt - måske der skal tilsætte mere eller mindre mel, det afhænger af din dej. Dejen skal være klistret, og ikke alt for flydende.

 5. Dejen sættes på køl natten over. 

Dag 2
 1. Om morgenen sættes ovnen på 180 graders varmluft.

 2. Bollerne sættes på en bageplade, beklædt med bagepapir. Jeg brugte to spiseskeer til sætte bollerne på pladen.

 3. Bollerne bages i ca. 15-20 minutter i midten af ovnen, til de er let gyldne, men hold øje. 

 4. Velbekomme!

Opskriftsnoter

TIP: Bollerne kan sagtens fryses ned, efter de er afkølet.

Koldhævede chokoladeboller med mandler

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Koldhævede chokoladeboller med mandlerDet er søndag og tid til ekstra hygge herhjemme og jeg sidder i skrivende stund og spiser en chokoladebolle med smør på, til morgenmad. Som en lille ekstra ingrediens har jeg tilføjet mandler, for ekstra crunch. Det er altså ikke helt værst, skal jeg hilse og sige. Resten af dagen i dag står på afslapning og måske en tur på loppemarked senere. En rigtig hyggedag – og så på en søndag! Men det elsker jeg nu også. Måske ligeså meget som opskriften på chokoladebollerne her. Hæhæ.

CHOKOLADEBOLLER MED FULDKORN

Det er nogle virkelig nemme boller at kaste sig ud i. Jeg er begyndt at bage mere og mere koldhævet, da jeg synes det bliver så lækkert! Det sparer mig tid om morgenen, når jeg blot skal forme bollerne og smide dem i ovnen. Jeg lavede dejen igår ved en 17-tiden, og de har derfor fået lov at hæve længe.

Det gode ved koldhævede boller er også, at smagen fra melet kan få lov at udvikle sig. Og så synes jeg altid, at koldhævede boller bliver mere saftige og lækre. Jeg brugte mørk chokolade til bollerne, men lys chokolade er nu heller ikke dumt. Eller måske hvis man kombinere? Uhm….

Koldhævede chokoladeboller med mandler

FÅ OPSKRIFT PÅ SUNDE CHOKOLADEBOLLER HER:

5 fra 1 stemme
Koldhævede chokoladeboller med mandler
GROVE CHOKOLADEBOLLER MED MANDEL
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Hævetid
12 t
Samlet tid
40 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 12 Stk
Ingredienser
 • 25 g gær
 • 5 dl koldt vand
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk honning
 • 200 g grahamsmel
 • 300 g hvedemel
 • 100 g mørk chokolade, hakket
 • 1 dl mandler, hele
Sådan gør du
Dag 1
 1. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og olie - jeg brugte en røremaskine.

 2. Hak imens chokolade og mandler groft. 

 3. Tilføj grahamsmel sammen med chokoladen og mandler. 

 4. Hvedemelen tilsættes langsomt - måske der skal tilsætte mere eller mindre mel, det afhænger af din dej. Dejen skal være klistret, og ikke alt for flydende.

 5. Dejen sættes på køl natten over. 

Dag 2
 1. Om morgenen sættes ovnen på 180 graders varmluft.

 2. Bollerne sættes på en bageplade, beklædt med bagepapir. Jeg brugte to spiseskeer til sætte bollerne på pladen.

 3. Bollerne bages i ca. 15-20 minutter i midten af ovnen, til de er let gyldne, men hold øje. 

 4. Velbekomme!

Opskriftsnoter

TIP: Bollerne kan sagtens fryses ned, efter de er afkølet.

Koldhævede chokoladeboller med mandler

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu