Herunder finder du en masse spændende opskrifter med kylling, som måske vil inspirere dig til dit næste måltid. Kyllingekød er lyst, magert og mildt i smagen, hvorfor det er oplagt at tilberede kylling med nogle smagsgivere som fx krydderier eller lækre krydderurter.
Kylling kan bruges i et utal af retter, da kyllingen har flere forskellige udskæringer – derfor kan man også bruge mange forskellige tilberedningsmetoder. Kylling kan fx steges på panden, grilles på grillen eller tilberedes i ovnen som en helstegt kylling. Man kan også koge en skøn velsmagende fond på sit kyllingeskrog, som kan bruges til skønne simreretter, supper og saucer. I selve skindet sidder der desuden god smag, som er synd at fjerne.
Der er så mange gode retter man kan lave med kyllingen – det er kun fantasien der sætter grænser, for alle de spændende sammensætninger man kan gøre sig i med kylling. Ofte køber jeg en god økoligsk hel kylling, hvor der er mad til omkring to-tre dage for to personer, og i alt fire-fem forskellige måltider. Kyllingebryst- og filet er dejligt i karryretter og salater, kyllingelår er perfekte at krydre op og spise med en fyldig salat til og skroget kan som sagt koges til en fond til fx ramensuppe med nudler, hvor noget af kyllingekødet også kommer i. Man får altså udnyttet hele kyllingen og du spare både tid og penge samtidig.
Kylling er generelt en taknemmelig ingrediens i diverse gryderetter som fx butter chicken, i salater, i sandwich, i pitabrød, tærter, tarteletter osv. Her kan du ofte både bruge rester af kylling, eller købe nogle simple udskæringer til retterne.
Om kylling
Kylling er noget af det mest populære kød og så indgår det i alle verdenskøkkener og hvert køkken har deres måde at tilberede kylling på.
Kylling er rig på protein og lav på fedt. Næringsindholdet er meget fornuftigt, og af vitaminer og mineraler finer vi blandt andet B-12, niacin, fosfor, kalium og selen i kyllingen.
Temperatur for kylling og fjerkræ
Kylling og fjerkræ skal som udgangspunkt være gennemstegt, for at undgå salmonellabakterier. OBS! Kyllingekød skal altid gennemsteges og have en kernetemperatur på 75 grader. Et godt tip er at bruge en kødnål til at tjekke om kyllingen er færdig, og den skal stikkes ind i midten af kødet – ind til benet, og hvis der kommer klar saft ud er kyllingen færdig.
Kyllingens holdbarhed
På køl: ca. 2-4 dage.
Følg altid anvisningen på pakken og din sunde fornuft. Duft til kyllingen, hvis du er i tvivl og kassér ligeledes, hvis du er i tvivl.