Broccoli
Opskrifter med broccoli
Broccoli smager bedst tilberedt, selvom du sagtens kan spise den rå. Det kunne være noget så simpelt som en blanchering, kogning eller stegning på panden eller i ovnen. I simreretter er den god som fylde og ekstra grønt, fx kan du komme små broccolibuketter i lasagne, pastaretter mv.
Broccoli fungere virkelig godt i flere asiatiske retter, som fx wokretter med nudler og kød eller kylling. Kender du aspargesbroccoli? De er i familie med broccolien, og er SÅ lækre at stege på panden.
Andre spændende retter, hvor det er lækkert at bruge broccoli som fyld kan være fx i madtærter med hjemmelavet tærtebund, som i denne broccolitærte. Generelt giver broccoli fylde, vitaminer og fibre til et godt måltid aftensmad. Om det så er i salater, simreretter eller boller. Fx er broccolisalat med bacon og broccoliboller to klassiske og gode opskrifter med den skønne grøntsag.
Brug hele broccolien og mindsk madspild
Hele broccolien kan bruges, også stokken. Ofte smider man stokken ud, fordi den kan være træg at spise. Men man kan bruge en tyndskræller og fjerne det yderste lag, og så har man en skøn broccolistok der smager skønt i både salater og andre retter.
Om broccoli
Broccoli hører til korsblomst-familien og stammer fra Italien og er brugt meget i det italienske køkken. Broccoli er en mild kålsort der er sprængfyldt med kostfibre, vitaminer og mineraler. Broccoli er en skøn grøntsag og er velegnet til frysning, men har bedst af at blive blancheret i 2-3 minutter først.
Sæson for broccoli
I Danmark er broccoli i sæson i sensommeren og efterår, fra juli til november. Opbevares bedst i køleskabet.