Grønkålsrisotto med hasselnødder
Her får du en nem opskrift på en lækker og cremet grønkålsrisotto med hakket grønkål og hasselnødder. Den er nytænkende, og en perfekt måde at servere grønkål på. Jeg har efterhånden mange risotto opskrifter her på bloggen, og det er fordi jeg virkelig synes det er en lækker spise. Denne risotto med grønkål er ingen undtagelse, og en klar anbefaling herfra!
Nem grønkålsrisotto
Risotto er nemt, og det er denne grønkålsrisotto også. Desuden kan den laves på under 30 minutter, og jeg tillader mig derfor, at kalde denne ret for hurtig aftensmad. Trods den korte tilberedningstid er den spækket med skønne smage. Grønkålen kombineres nemlig med de klassiske risotto ingredienser, såsom smør, hvidvin, citron og parmesan. Denne grønne risotto med grønkål er derfor både sund og lækker!
Opskrift på risotto med grønkål
Fremgangsmåden følger en klassisk risotto, derfor laves denne grønkålsrisotto ved at stege løg, og ris først, herefter fordampes hvidvinen i gryden. Nu skal der spædes til med hønsebouillon og når risottoen begynder at blive cremet kommes grønkålen i.
For at det ikke bliver nogle for store stykker grønkål, er der i denne opskrift brugt fintsnittet grønkål, det giver den bedste mundfølelse.
Tip! Man kan købe hakket grønkål.
Grønkålsrisotto
Ingredienser
- 1 stk løg
- 10 g olivenolie*
- 10 g smør
- 150 g risottoris
- 75 ml hvidvin
- 750 ml hønsebouillon
- 3 stængler grønkål
- 1 stk citron
- parmesan
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Snit løget fint og steg det til det er klart, i smør og olivenolie.
- Kom risene på og lad dem stege med i ca. 30 sekunder.
- Tilsæt hvidvin og lad det fordampe.
- Tilsæt herefter fonden lidt ad gangen. Når risene er ved at være færdige tilsættes fintsnittet grønkål (uden stilk) og det hele røres sammen i et par minutter.
- Tilsæt parmesan, citronsaft og skal og smag til med salt og peber.
Flere risotto varianter
Hvis du, ligesom mig, er rigtig glad for risotto har jeg en masse du kan prøve. Men hvis jeg skulle fremhæve nogle, ville det være disse: