Grønkål med fetadressing og hakkede mandler

Opskrift på den bedste fetadressing til salater

Jeg elsker grønkål og jeg elsker feta! De to i kombination er vidunderlig og hvis du også synes disse to råvarer er lækre, så må du prøve denne opskrift der består af grønkålsblade med en saltet fetadressing og hakkede mandler. Den cremede og salte fetadressing er let, grønkålen har det sprøde element og mandlerne giver knas – det fungere rigtig godt sammen.

Det er en fantastisk grøn og simpel salat og tilbehør til aftensmaden, og den er super nem at lave. Den tager kun lige omkring 5-10 minutter, afhængig af hvor hurtig du er. Du skal kun lige plukke grønkålen, blende ingdredienserne til dressingen og hakke mandlerne. Det er altså en utrolig simpel servering at lave – så jeg håber du har mod på at prøve den!

Masser din grønkål lækker spiselig

Grønkål med fetadressing er en god servering i de kolde måneder, hvor grønkål er i sæson og virkelig smager af noget – den er sprød, fyldt med klorofyl og bitterhed. Men dét der gør kålen lækker er, at den lige bliver masseret godt sammen med olivenolie først, inden fetadressingen hældes over. Det gør grønkålen langt mere attraktiv at spise, prøv det!

Inspiration til flere opskrifter med grønkål: Grønkålspasta med stegt grønkål og mandler.

Opskrift på den bedste fetadressing til salater

Fetadressingen er god til mange salater! Den syrlig-saltede fetaost giver noget kant at bruge i både salater, men også dressinger som jeg har gjort i denne opskrift.

Det er super nemt at lave dressingen med feta. Du skal blot blende creme fraiche med feta og derefter smage til med citron, salt og peber. Dressingen får en perfekt konsistens der hverken er for flydende eller fast, og derfor er den perfekt at drizzle på salater.

grønkål med fetadressing

Grønkål med fetadressing

Denne salat med grønkålsblade, fetadressing og hakkede mandler er en hurtig og nem opskrift med grønkål, som er perfekt tilbehør til aftensmaden.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Fetadressing

  • 75 g creme fraiche 18 %
  • 40 g feta
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 stk citron

Salat

Fremgangsmåde

Fetadressing

  • Blend creme fraiche og feta sammen til en dressing. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Salat

  • Pluk grønkålen fra stilkene og skyl bladene grundigt. Vend det sammen med olivenolie og masser det godt sammen. Anret på en tallerken.
  • Kom fetadressing over, og top med grofthakkede mandler.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
grønkål med fetadressing
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1002
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments