Green goddess kartoffelsalat

Green goddess kartoffelsalat er en af de der opskrifter, der hurtigt bliver en favorit, når først man har smagt den. Den er frisk, cremet og fuld af smag – og så er den perfekt både som tilbehør og som en selvstændig ret til frokost eller let aftensmad. Jeg blev selv overrasket over, hvor meget en grøn urtedressing kan løfte en klassisk kartoffelsalat.

Green goddess kartoffelsalat

Green goddess kartoffelsalat

En green goddess kartoffelsalat er en super lækker og anderledes kartoffelsalat, der er vendt i med en grøn krydderurtedressing. Prøv den!
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
I alt5 minutter

Ingredients

Salat

  • 750 g kartofler
  • 1 stk spidskål
  • 1 stk agurk
  • 2 stk forårsløg

Dressing

  • 75 g spinat
  • 1 bundt basilikum
  • 50 g Parmesan
  • 1 stk forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk citron (saften)
  • 1 dl vand
  • 65 g cashewnødder*
  • salt og friskkværnet peber

Noter

Green Goddess salaten kan godt forberedes tidligere på dagen. 

Fremgangsmåde

Salat

  • Rens kartoflerne godt, så du kan beholde skrællen på. Skær dem i mundrette stykker. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker kartoflerne. Kog kartoflerne til de er møre – brug en gaffel til at tjekke, slipper de gaflen, er de færdige. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
  • Snit spiskål fint, agurken i mindre tern, og forårsløgene i skiver.

Dressing

  • Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender, og blend til du har en cremet dressing.
  • Vend kartofler, fintsnittet spidskål, agurk og forårsløg med dressingen og servér.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på Green goddess kartoffelsalat

Denne opskrift på Green goddess kartoffelsalat skiller sig ud fra den klassiske kartoffelsalat med creme fraiche, da denne er berige med sprødt grønt og en karakteristiske smuk grønne dressing. Start med at koge kartoflerne møre – gerne med skræl, hvis de er godt rengjorte. Imens de køler, snitter du spidskål, agurk og forårsløg.

Dressingen laves ved at blende spinat, basilikum, parmesan, citronsaft, vand og cashewnødder til en cremet, grøn masse. Den dufter helt fantastisk! Til sidst vendes det hele sammen, og så har du en smagfuld kartoffelsalat med et twist.

Green goddess kartoffelsalat-1
Græsk kartoffelsalat
Græsk kartoffelsalat med feta, oliven og tomat. Salaten her er fantastisk og græsk inspireret. Servér den med andre græske retter.
Gå til opskrift
græsk kartoffelsalat
Kartoffelsalat med dild
En dejlig hjemmelavet frisk kartoffelsalat med dild i en klassisk dressing. Perfekt til sommer, men også efterår til fx frikadeller eller fisk.
Gå til opskrift
Hjemmelavet kold kartoffelsalat med dild og rucola

Nem kartoffelsalat med grøn urtedressing

Det bedste ved denne kartoffelsalat er, hvor hurtigt den kan laves – især fordi dressingen kun kræver et par minutters arbejde i blenderen. Den grønne urtedressing er både frisk og fyldig og binder ingredienserne perfekt sammen. Kombinationen af spinat, basilikum og citron giver salaten en lethed, som gør den ideel til både grillmad, frokostbordet og som et grønt indslag til buffet. Jeg laver den ofte, når jeg har gæster, og den imponerer hver gang.

Green goddess kartoffelsalat-3

Brug gerne forkogte kartofler hvis du har

Har du kartofler til overs fra dagen før, er det oplagt at bruge dem her. Det gør både forberedelsen endnu hurtigere, og kartoflerne har en fasthed, der faktisk passer godt til denne type kartoffelsalat. Det er en fantastisk måde at undgå madspild på – og give resterne nyt liv.

Spørgsmål og svar til opskriften (FAQ)

Kan jeg lave Green goddess kartoffelsalat i forvejen?
Ja, den kan sagtens forberedes tidligere på dagen. Faktisk bliver smagen kun bedre af at trække lidt i køleskabet.

Kan dressingen laves uden cashewnødder?
Du kan erstatte cashewnødderne med eksempelvis solsikkekerner eller mandler.

Kan jeg bruge andre grøntsager?
Ja, sagtens. Prøv med radiser, sukkerærter eller grønkål for variation. Denne opskrift er nem at tilpasse efter sæson og smag.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1109
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments