Glaserede gulerødder med timian og citronskal

Glaserede gulerødder er vidunderligt som tilbehør. Det egner sig fantastisk til en masse hovedretter fordi denne anretning er så afbalanceret i smag. Disse glaserede rødder er nemme at lave, og så smager de af meget mere end bare gulerod.
Glaserede gulerødder med timian og citron
De er nemlig glaseret med honning, som giver en fantastisk sødme udover den sødme guleroden frigiver når den afbages. Dertil er der citron som giver syrlighed, timian der giver noget lækkert aromatisk og den gode let bitre fedme kommer fra olivenolie. Der skal virkelig ikke meget mere en 5 ingredienser til for at at lave en perfekt anretning med gulerødder.

Opskrift på honning-citron glaserede gulerødder
Disse honning-citron glaserede gulerødder bages i ovnen, så de får en dejlig intens smag. Det bringer de skønne smage fra alle ingredienserne frem. Sammensætningen af honning, timian og citron er genial, og særligt på gulerødder som det i den grad passer helt fantastisk til!
Gulerodsanretningen laves med en ganske simpel opskrift. For at hver bid smager af alle ingredienser vendes gulerødderne først godt i dem, hvorefter de afbages og serveres med citron og urter.

Glaserede gulerødder
Ingredients
- 10 stk gulerødder
- 15 g akaciehonning
- 15 g olivenolie*
- 2 kviste timian
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Vend gulerødderne med honning, olivenolie, timian, saften fra 1/2 citron samt 1 spsk citronskal. Krydr med salt og peber.
- Bag gulerødder i ca. 25-30 minutter, og vend dem gerne undervejs.
- Servér med resten af citronsaften fra den anden halve citron og urter efter behov.
Flere opskrifter med gulerødder
Du kan prøve denne udgave med bagte gulerødder og rosmarin eller en skøn gulerodssalat med feta.
