Friteret rispapir med laks
Friteret rispapir med laks, avocado, mango og chilimayo er en perfekt kombination af sprød tekstur og friske smagsnuancer. Disse snacks er ideelle som forret, tapas eller en let snack til festlige lejligheder, fx nytår. Det sprøde, puffede rispapir danner en delikat base for fyldet, der består af frisk laks, cremet avocado og sød mango. For at tilføje et spicy twist toppes retten med en smagfuld chilimayo og et drys sorte sesam og koriander.
Disse puffede rispapir er nemme at lave og kan imponere til enhver lejlighed, eller hvis man er svært glad for asiatiske inspiration. Friterede rispapir puffer hurtigt op og bliver dejligt lette, hvilket gør dem til en alsidig ingrediens i kreative snacks. Man kan fylde dem med meget godt, men her kommer en version med fersk laks.
Friteret rispapir med laks
Ingredienser
- 8 stk rispapir
- 300 ml solsikkeolie (eller fritureolie til stegning)
Fyld
- 1 stk forårsløg
- 1 stk mango
- 1 stk avocado
- 200 g fersk laks (sashimi-kvalitet)
- 2 spsk olivenolie*
- 1 nip flagesalt
- 10 g sorte sesam
- 1 lille håndfuld friske koriander
Chilimayo
- 3 spsk mayonnaise
- 1,5 tsk Sriracha (eller efter smag)
- ½ stk lime (saften)
- salt og friskkværnet peber
Noter
Fremgangsmåde
- Klip rispapir ud i 8 små trekanter.
- Opvarm olien i en dyb pande eller gryde til ca. 170-180 °C. Har du ikke et termometer, kan du bruge en lille tandstik, til at tjekke om olie er klar – begynder det at boble omkring den, så olien er varm nok.
- Læg et stykke rispapir i den varme olie ad gangen. Det puffes op næsten øjeblikkeligt, tager ca. 5 sekunder. Tag rispapiret op med det samme, brug en tang og lad det dryppe af på køkkenrulle. Gentag med resten.
- Snit forårsløg fint.
- Skræl mango og avokado og skær i små tern.
- Skær også laksen i små tern.
- Vend mango, avocado, forårsløg, laks og olivenolie sammen. Krydr med lidt salt.
- Bland mayonnaise, sriracha og limesaft i en skål. Smag til med salt, peber og justér styrken efter din præference.
- Læg de friterede rispapir på et fad. Fordel fyldet ovenpå.
- Top chilimayo, sorte sesam og koriander efter behov.
- Server straks, mens rispapiret er sprødt.
Snacks med rispapir
Rispapir er ikke kun til friske forårsruller – det kan bruges til at skabe mange forskellige typer snacks, der imponerer med deres sprødhed og visuelle appel. Friturestegte rispapir er en populær metode til at skabe puffede rispapir, som kan anvendes som base til forskellige toppings.
Du kan også bruge rispapir som en let og glutenfri alternativ til traditionelle tortillas eller chips. De friterede rispapir er perfekte til at skabe små hapser eller som en del af en buffet. Med lidt kreativitet kan du eksperimentere med mange forskellige smagskombinationer og servere snacks, der er både unikke og nemme at lave. Min favorit er denne med rå laks, mango, avocado, koriander og chilimayo – det er altså en virkelig lækker kombination.
Opskrift på sprødt rispapir – så nemt er det!
At lave sprødt rispapir er nemt og hurtigt. Du skal blot en stak rispapir og en neutral olie som solsikkeolie. Når du kommer rispapir i olien, vil de på ingen tid puffe op og blive helt hvide. Du kan enten komme store stykker rispapir ned, som du selv knækker fra hinanden efterfølgende eller du kan klippe dem til på forhånd. Det sidste synes jeg er nemmest!
Asiatisk inspirerede snacks
Asiatisk inspirerede snacks som friteret rispapir giver en eksotisk oplevelse, der kombinerer sprøde teksturer og friske smage. Rispapir er en fast bestanddel af det asiatiske køkken og bruges ofte til retter som forårsruller og vietnamesiske sommerruller. Ved at friturestege rispapiret får du en sprød base, der kan kombineres med mange typer fyld.
Puffede rispapir er perfekte som appetizers eller som en del af en større buffet. Med deres alsidighed og visuelle appel er friterede rispapir et oplagt valg, hvis du vil lave noget anderledes, men stadig enkelt og hurtigt. De er ikke kun velsmagende, men også en fryd for øjet, hvilket gør dem til en sikker succes ved enhver sammenkomst.