Hvis du bruger rå laks, skal den være af sashimi-kvalitet for at sikre friskhed og sikkerhed. Det er vigtigt, at du tager rispapirer hurtigt op af frituren, ellers bliver de brune.
Fremgangsmåde
Klip rispapir ud i 8 små trekanter.
Opvarm olien i en dyb pande eller gryde til ca. 170-180 °C. Har du ikke et termometer, kan du bruge en lille tandstik, til at tjekke om olie er klar - begynder det at boble omkring den, så olien er varm nok.
Læg et stykke rispapir i den varme olie ad gangen. Det puffes op næsten øjeblikkeligt, tager ca. 5 sekunder. Tag rispapiret op med det samme, brug en tang og lad det dryppe af på køkkenrulle. Gentag med resten.
Snit forårsløg fint.
Skræl mango og avokado og skær i små tern.
Skær også laksen i små tern.
Vend mango, avocado, forårsløg, laks og olivenolie sammen. Krydr med lidt salt.
Bland mayonnaise, sriracha og limesaft i en skål. Smag til med salt, peber og justér styrken efter din præference.
Læg de friterede rispapir på et fad. Fordel fyldet ovenpå.
Top chilimayo, sorte sesam og koriander efter behov.