Fetadip med bagte tomater
Jeg elsker feta. Og jeg elsker tomater. Det blev startskuddet til denne opskrift på fetadip med bagte cherrytomater.
Jeg blev inspireret af to separate opskrifter jeg tidligere har lavet. Nemlig opskriften på den bedste fetacreme og ovnbagte tomater med krydderurter. Disse to opskrifter er vidunderlige hver for sig, men sammen er de helt fantastiske. Det må du altså prøve!
Fetadip med bagte tomater
Ingredienser
Bagte tomater
- 250 g cherrytomater
- 20 g olivenolie*
- 2 fed hvidløg
- 1 kviste timian
- 1 kviste rosmarin
- flagesalt
Fetadip
- 125 g græsk yoghurt 10 %
- 250 g feta
- 1 fed hvidløg
- 10 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Skyl cherrytomater og kom dem i et ildfast fad med olivenolie, krydderurter, pillet hvidløg og drys til sidst med salt. Vend det hele godt sammen, og bag tomaterne i ovnen i ca. 20 minutter til de gyldne.
- Kom græsk yoghurt, feta, hvidløg, olivenolie samt en smule salt og peber i en foodprocessoren/minihakker og blend til du får en ensartet og lækker creme. Feta er i forvejen salt, så være nænsom med salten.
- Fordel fetacremen i en dyb skål og anret med tomaterne på toppen.
- Server med et godt brød – fetadippen kan serveres med det samme eller du kan lade tomaterne afkøle først.
Cremet fetadip med bagte cherrytomater og friske krydderurter
Feta er en klassiker, der bare aldrig går af mode og er perfekt til enhver festlig lejlighed. I denne opskrift præsenterer vi en ny og spændende måde at servere feta på. Vi kombinerer den salte og cremede fetaost med bagte tomater, hvilket giver en lækker og fyldig smag, der vil imponere dine gæster.
For at lave denne opskrift skal du først forvarme din ovn til 180 grader. Kom først cherrytomater i et ovnfast fad. Vend dem olivenolie, krydderurter, pillet hvidløg og drys til sidst med salt. Bag tomaterne i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de er bløde og let brunede. Når tomaterne er færdige, kan du tage dem ud af ovnen og lade dem køle lidt af, mens du forbereder dippen. Eller forberede fetadippen imens, så du kan komme de bagte tomater på med det samme.
Fetadip med bagte tomater er en simpel og smagfuld ret, som kan serveres som forret, som en del af en tapas eller som en del af en større buffet. Med den cremede feta og de søde, bagte tomater er dette en fantastisk kombination af smag og tekstur. Men hvordan kan man præsentere denne ret på en måde, der vil imponere gæsterne?
En måde at servere dippen af feta på er ved at anrette det hele i en skål eller på et smukt fad, hvor man kan placere dippen i midten og de bagte tomater rundt omkring eller ovenpå. Pynt med frisk basilikum eller timian for at give retten et ekstra pift. Server med friskbagt brød, fx et foccacia brød med rosmarin så gæsterne kan dyppe og nyde den lækre dip.