Claufoutis med kirsebær

Jeg er så heldig at have kirsebær i haven til mit sommerhus. Det bliver der mange skønne desserter ud af, og i dag står den på en fransk kirsebærkage – nemlig clafoutis. Måske du også husker for et par år siden, hvor jeg lavede denne semifreddo med kirsebær? Solmodne kirsebær er bare en fantastisk ingrediens i dessert!

Selvom clafoutis er en fransk kage, er den virkelig nem at lave. Det er nok faktisk en af de nemmeste kager du kan lave, og den er skøn til sommer, sol og gæster i haven!

opskrift på svampede Claufoutis

Nem opskrift på fransk clafoutis med kirsebær

Fransk kirsebærkage tager nærmest ingen tid at lave, og det er så nem en opskrift. Dejen minder lidt om en pandekagedej og er hurtigt rørt sammen. Det der tager længst, er at udstene kirsebærrene og at bage kagen. 

Hvis du gerne vil lave fransk dessertkage, men ikke lige har solmodne kirsebær hængende i haven, så kan du købe kirsebær og evt. vende dem med lidt sukker, hvis de ikke er så søde.

Når du har kirsebærrene klar, pisker du dejen sammen. Kagen skal bages af to omgange – først bare med halvdelen af dejen i kagefadet i 10 minutter og herefter en halv time yderligere, når du har tilføjet kirsebær og resten af dejen. For et sidste, fransk touch, kan du drysse med lidt flormelis på toppen. Brug gerne en si til dette, så du får et fint, tyndt lag. 

Claufoutis fransk dessert

Claufoutis med kirsebær

Claufoutis med kirsebær er en skøn fransk dessertkage, som er nem at bage. Prøv opskriften her.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 6 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Kage

  • 400 g kirsebær
  • 4 stk æg
  • 2 stk æggeblommer
  • 165 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver*
  • ¼ tsk flagesalt
  • 400 g sødmælk

Til servering

  • 20 g flormelis

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader, varmluft.
  • Udsten kirsebærrene, og vend dem evt. med lidt sukker, hvis de er syrlige. Lad dem trække en time.
  • Pisk de resterende ingredienser sammen, som det var en pandekagedej.
  • Find et tærtefad på 22-23 cm, smør med sukker eller anden fedsstof og drys med sukker. Hæld halvdelen af dejen i fadet og bag i ca. 10 minutter.
  • Tag den ud og fordel kirsebærrene ovenpå, og hæld den resterende dejen over. Bag kagen færdig i 30 minutter, til den er hævet op og er blevet gylden.
  • Lad den køle lidt af og servér med et drys flormelis.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Claufoutis med kirsebær og flormelis

Claufoutis med kirsebær

Hvad er clafoutis og hvor stammer det fra?

Clafoutis er en fransk dessertkage, der stammer fra den franske region Limousin. Det er en rigtig fransk landkøkken-opskrift. Kagen laves traditionelt set med kirsebær, som dækkes af en æggebaseret dej, der bliver dejlig svampet, når kagen er bagt.

Man kan også sagtens lave sådan en fransk kage med andet end kirsebær, fx pærer eller blommer, men så kalder man det for en flaugnarde frem for en clafoutis. 

Claufoutis med kirsebaer
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1002
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments