Butterdejstærte med kartofler og rosmarin
Hvis du leder efter en lækker og nem opskrift på aftensmad, er butterdejstærte med kartofler et sikkert hit! Denne ret kombinerer sprød butterdej med fløjlsbløde kartoffelskiver og en cremet fyldning af enten creme fraiche eller mascarpone. Perfekt til både travle hverdage og hyggelige weekender.
Jeg håber du kan bruge opskriften, den er super nem at gå til. Servér evt. med en god salat til, og du har et fuldendt måltid.
Butterdejstærte med kartofler
Ingredienser
Butterdejstærte
- 1 stk færdiglavet butterdej
- 4 mellem kartofler
- 200 g creme fraiche 38 % (eller mascarpone)
- 40 g Parmesan
- 1 stk mozzarellakugle
- 1 kvist rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Butterdejstærte
- Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
- Rul butterdejen ud af indpakningen. Snit butterdejen med en kniv, ca. 2 cm i fra kanten hele vejen rundt – kun lige i overfladen.
- Skær kartofler i tynde skiver på et mandolinjern.
- Smør creme fraiche på bunden, top med skiver af kartofler, riv parmesan på, og fordel romarin ovenpå. Krydr med salt og peber.
- Bag butterdejstærten 15-20 minutter, til den er gylden og kanten sprød.
- Top evt. med mere ost og lidt olivenolie.
Opskrift på butterdejstærte med kartofler og rosmarin
Butterdejstærte med kartoffel kræver kun få ingredienser og kan tilberedes på blot 30 minutter. Start med at forvarme ovnen og rulle butterdejen ud på en bageplade. Skær tynde skiver af kartofler, som lægges i et dekorativt mønster på dejen. For at give retten et ekstra pift, kan du smøre bunden med en blanding af creme fraiche eller mascarpone. Jeg brugte blot creme fraiche, da jeg synes det er nemmere at arbejde med. Og så har creme fraiche en anden syre, som tilføjer smag. Derudover har den en lækker, cremet konsistens.
For at gøre tærten endnu mere spændende, kan du tilføje frisk rosmarin og revet parmesanost. Kombiner smagsnuancerne, så de passer til din smag, og krydr med salt og peber for at fremhæve kartoflernes naturlige sødme.
Servér butterdejstærte med kartoffel til aftensmad
Prøv denne butterdejstærte med kartofler næste gang, du har brug for nem hverdagsmad, der imponerer. På kun 30 minutter har du en velsmagende ret, der både er hurtig og elegant.
Når tærten er bagt, har du en gylden og sprød butterdejstærte, der kan serveres direkte fra ovnen. Denne opskrift er ikke kun nem, men også utrolig alsidig – server den som en let middag, frokost eller som tilbehør til en større menu.
Jeg servere gerne tærten med en salat. Det kunne være en spidskålssalat med ærter eller salat med granatæblekerner og avocado.
Kan også bruges som en snack
Butterdejstærten med skiver af kartofler er også en genial snack til fx nytår eller hvis du får gæster.
Som forret kan den også fungere, hvor den kan kombineres med fx rogn, kaviar eller brudstykker af varmrøget laks på toppen. Og en lille klat creme fraiche mere. Uhhmm, det er godt!