Bønnesalat med grønne bønner, feta og soltørrede tomater
Bønnesalat er én af mine yndlings salater. Salaten kan spises som en selvstændig ret, eller den kan serveres som sideværts til kød, fisk eller fjerkræ. Det kunne fx være en saftig og mør culottesteg.
Jeg elsker virkelig grønne bønner, også kendt som haricot verts, men jeg synes der er alt for lidt fokus på dem. Jeg bruger haricot verts bønner på mange måder. Blandt andet i salater. Eller den klassiske bønner med bacon om, kender vi vist også allesammen?
Bønnesalat med grønne bønner
Ingredienser
- 1000 g frosne grønne bønner
- 1 stk rødløg
- 50 g soltørrede tomater*
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 50 g saltmandler
- 100 g feta
Fremgangsmåde
- Et par liter vand bringes i kog i en gryde og saltes let. De grønne bønner koges i 2-3 min. Det er vigtigt, at bønnerne ikke får for meget, da de stadigvæk gerne må have bid og være faste i strukturen.
- Rødløget pilles og skæres i fine tern. Det meste af olien hældes fra de soltørret tomater. Gem lidt til at vende rundt i.
- Når bønnerne er færdigkogte, hældes det varme vand fra og hældes over med koldt vand, så de kan køles ned. Vigtigt, så de ikke tilbereder videre.
- Lad dem dryppe godt af, inden de snittes i mundrette stykker.
- Når du har snittet bønnerne vendes de sammen med rødløg, de soltørret tomater samt lidt af olien de har ligget i og salatost. Drys med salt og friskkværnet peber.
- Top med de hakkede saltmandler.
Opskrift på lækker haricot verts salat
Haricot verts salat er en virkelig lækker og skøn måde at nyde de grønne bønner på. Salaten kan justeres efter eget ønske og smag, og du kan selv vælge hvilke andre ingredienser, der skal bruges. Som eksempel kunne du pifte en salat af haricot verts op med friske tomater, ristede pinjekerner, oliven eller hvad du foretrækker.
Tips til opskriften
- Bønnesalaten kan serveres både lun og kold.
- Bønnesalat er den perfekte salat til buffet og mange mennesker.
- Du kan bruge både friske eller frosne haricot verts til opskriften.
Bønnesalat med grønne bønner, feta og soltørrede tomater
Den bønne salat med grønne haricot verts bønner er super nem at lave og kræver ikke meget tid i køkkenet. Salaten er både sprød, sød, syrlig og salt – jeg elsker når alle de komponenter spiller sammen, da det giver mig en bedre tilfredsstillelse og mæthed.
Bønnesalaten er med grønne bønner, soltørrede tomater og feta. Den er helt perfekt at spise som tilbehør. Det kunne fx være til en god bøf, til fx nytår, måske med ovnbagte tomater ved siden af.
Noget jeg virkelig også laver tit er haricot verts i ovnen, hvor man bare lige vender bønnerne i lidt olie og de krydderier man ønsker. Det smager virkelig herligt – så hvis du ikke har prøvet dét, så vil jeg anbefale dig at prøve det!
Hvis du er helt vild med at komme tomater, og særligt de soltørrede, i salater, så vil jeg lige tippe dig om min nemme kikærtesalat!