Bagte pastinakker med ærtedip
Pastinakker er en af de rodfrugter, som har en meget mild smag og derfor kræver noget tilberedning og supplement. Bagte pastinakker er sjældent spændnede at spise alene, så derfor har jeg lavet en lækker ærtedip med masser af syre, der komplimentere de søde pastinakker rigtig godt. Selvom ærterne også er søde i sig selv, er det altså en super lækker kombination, særligt med dild på toppen!
Bagte pastinakker med ærtedip – nordisk inspireret
Der er få muligheder når det gælder tilberedning af pastinakker, de er ikke nær så nemme at servere alene, ligesom med fx gulerødder eller rødbeder – synes jeg. Jeg har alligevel formået at lave en skøn nordisk inspireret servering her, hvor pastinakkerne bliver bagt i ovnen og serveres med en grov ærtedip.
Læs også: Jeg har før lavet en god opskrift på stegte pastinakker, som karamellisere med honning og serveres med grillet citron – det er ret lækkert også!
En gang imellem køber jeg en pose med blandende rodfrugter, og her er pastinakker med. Jeg bruger dem ofte i gryderetter eller i suppe, fx en rodfrugtsuppe. Men i dag har jeg bagt pastinakkerne i ovnen med masser af olivenolie og lidt kviste rosmarin for smagens skyld.
En god opskrift med ovnbagte pastinakker
Man skræller blot pastinakkerne og skærer dem i halve, herefter vendes de med olivenolie krydres med lidt salt. Så skal de bare i ovnen og bages ved 180 grader i små 20 minutter. Mens pastinakkerne bager, laver jeg ærtedippen, som jeg anretter ovenpå sammen med dildkviste.
Bagte pastinakker med ærtedip
Ingredienser
Bagte pastinakker
- 6 stk pastinakker
- 45 g olivenolie*
- 2 kviste rosmarin
- 1 tsk flagesalt
Ærtedip
- 100 g frosne ærter
- 10 g smør
- 50 ml vand
- 15 ml æblecidereddike*
- ½ stk citron
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- ¼ bundt dild
Fremgangsmåde
Bagte pastinakker
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Skræl pastinakkerne og halver dem.
- Vend dem med olivenolie og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Læg et par kviste rosmarin, og krydder med salt.
- Bag dem i 15-20 minutter.
Ærtedip
- Giv ærter et kort opkog i en lille gryde eller hæld kogende vand over dem.
- Blend ærterne med de resterende ingredienser, og smag til med saften fra en halv citron, salt og peber.
- Anret de bagte pastinakker på et fad og top med ærtedippen. Pynt med dild.
Tilbehør til bagte pastinakker
Pastinakkerne er i sæson i vintermånederne og her trækker det op til simreretter, supper eller en god steg i ovnen. Til sidstnævnte fungere disse ovnbagte pastinakker helt fantastisk som tilbehør! Særligt til krondyrfilet eller culottesteg.