Bagte æbler med marcipan-bund
Det her er en virkelig fin ide til en portionsanrettet dessert med æbler. Hvis du har nogle æbler liggende, som er ved at blive kedelige, eller har massevis af æbler i haven, så er det oplagt at lave disse bagte æbler med marcipan. Det er en super simpel opskrift, som smager skønt – især med en klat vaniljeis eller flødeskum på toppen.
Bagte æbler med marcipanlåg
Bagte æbler med marcipan er en slags dekonstrueret æbletærte bare med en lidt kortere ingrediensliste. Det er super lækkert at lave bagte æbler i ovn, for det er en helt anderledes oplevelse at spise end, når de er friske og sprøde. Et bagt æble er nemlig blødt og sødt.
Nem opskrift på hele bagte æbler med marcipan og vanilje
Der er ikke så meget dessert over et simpelt bagt æble. Jeg bager derfor æblerne i en muffinsform med sukker og et låg af marcipan. Når æblerne er bagte, vipper du dem ud af formen, så marcipanlåget bliver til en marcipanbund.
Det er en virkelig nem opskrift, hvor det mest besværlige faktisk er at fjerne kernehuset fra æblet uden at skære æblet i skiver. Derefter skal æblerne bare hygge sig i ovnen i et kvarters tid, hvorefter de kan serveres.
Bagte æbler med marcipan
Ingredienser
- 4 stk æbler
- 40 g marcipan
- 40 g smør
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker*
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Skær enderne af æblerne, udhul dem og fjern kernehuset.
- Del marcipanen I fire og rul hvert stykke ud til en cirkel med en diameter på 5-6 cm.
- Vend sukker og vaniljesukker sammen.
- Smør 4 muffinsforme godt med smør, jeg brugte en metalform, så den bedre holder på formen.
- Drys muffinsformen med halvdelen af sukkeret og kom æblerne i formen.
- Drys igen med lidt mere sukker.
- Læg marcipanlåget på og bag dem i ca. 15 minutter i ovnen.
- Servér med flødeskum eller vaniljeis.
Serveringsforslag til bagt æble
Bagte æbler med marcipan kan serveres med flødeskum eller vaniljeis – alt efter hvad du foretrækker. Du kan også sagtens bruge en saltkaramel is eller stracciatella.
Er du vild med æbler, eller har du flere liggende i frugtskålen?
Prøv denne æblekage med kanel eller crumble med æble.