Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler
Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler er den perfekte morgenmad. Særligt på travle dage, da du kan forberede på forhånd. Den kan også til mellemmåltid eller serveres i stedet for kage. Gerne med en lille klat vaniljeis eller cremefraiche til. Jeg er selv glad for at spise (en eller anden form for) grød på de kolde efterår- og vinterdage. Derfor tog det mig heller ikke mange minutter den anden morgen, for at bikse ingredienserne sammen til denne bagt æblegrød med hvid chokolade.

BAGT GRØD MED ÆBLE

Jeg har været så heldig at modtage (spandevis) af blandende æbler fra mine forældres have, der har 5 træer stående. De når ikke selv at få spist dem alle. Men i stedet for at de rådner på jorden – fordi fuglene kan heller ikke følge med – så får jeg nogle af dem. Jeg har derfor lavet en god portion æblemos af dem, som jeg har spist på min yoghurt og brugt i denne bagt grød.

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

BAGT GRØD MED FRUGT

Det er efterhånden et stykke tid siden jeg har delt en opskrift på bagt grød – den sidste var bagt grød med ribs. I dag deler jeg dog en opskrift på bagt æblegrød, som desuden ikke indeholder æg. Jeg har tilsat hvid chokolade og mandler, fordi det bare er en lækker kombination med æbler.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ BAGT ÆBLEGRØD HER:

0 fra 0 stemmer
Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler
BAGT ÆBLEGRØD MED HVID CHOKOLADE OG MANDLER
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 4 personer
Ingredienser
50 g hvid chokolade*, hakket
evt. 1 æble, skåret i skiver
 • 130 g grovvalsede havregryn, evt glutenfrie
 • 2 spsk kanel
 • 1 spsk kardemomme
 • 1 tsk bagepulver
 • 200 g æblemos/kompot
 • 25 g mandler, grofthakket
 • 100 g kernemælk
 • 25 g honning
 • et nip salt
 • 50 g hvid chokolade, grofthakket
 • 1 stk æble, skiveskåret
Sådan gør du
 1. Tænd ovnen på 180 graders varmluft.

 2. Rør alle de tørre ingredienser sammen; havregryn, kanel, kardemomme, salt, bagepulver og hvid chokolade. I en anden skål røres æblemos, kernemælk og honning sammen. Vend de tørre ingredienser i  og hæld blandingen i en ildfastfad. Top evt. med friskskåret æbleskiver og hakket mandler.

 3.  Bag grøden i ca. 25 minutter.

 4. Servér grøden med en klat græsk yoghurt til og evt. lidt frisk mynte. Velbekomme.

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

 

Del med en du holder af:

4
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Sara
Gæst

Måms! Det ser vildt lækkert ud, den må jeg straks prøve 😍

Milla
Gæst

Det ser virkelig lækkert ud.. Super gode billeder du tager 🙂

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler
Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler er den perfekte morgenmad. Særligt på travle dage, da du kan forberede på forhånd. Den kan også til mellemmåltid eller serveres i stedet for kage. Gerne med en lille klat vaniljeis eller cremefraiche til. Jeg er selv glad for at spise (en eller anden form for) grød på de kolde efterår- og vinterdage. Derfor tog det mig heller ikke mange minutter den anden morgen, for at bikse ingredienserne sammen til denne bagt æblegrød med hvid chokolade.

BAGT GRØD MED ÆBLE

Jeg har været så heldig at modtage (spandevis) af blandende æbler fra mine forældres have, der har 5 træer stående. De når ikke selv at få spist dem alle. Men i stedet for at de rådner på jorden – fordi fuglene kan heller ikke følge med – så får jeg nogle af dem. Jeg har derfor lavet en god portion æblemos af dem, som jeg har spist på min yoghurt og brugt i denne bagt grød.

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

BAGT GRØD MED FRUGT

Det er efterhånden et stykke tid siden jeg har delt en opskrift på bagt grød – den sidste var bagt grød med ribs. I dag deler jeg dog en opskrift på bagt æblegrød, som desuden ikke indeholder æg. Jeg har tilsat hvid chokolade og mandler, fordi det bare er en lækker kombination med æbler.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ BAGT ÆBLEGRØD HER:

0 fra 0 stemmer
Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler
BAGT ÆBLEGRØD MED HVID CHOKOLADE OG MANDLER
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 4 personer
Ingredienser
50 g hvid chokolade*, hakket
evt. 1 æble, skåret i skiver
 • 130 g grovvalsede havregryn, evt glutenfrie
 • 2 spsk kanel
 • 1 spsk kardemomme
 • 1 tsk bagepulver
 • 200 g æblemos/kompot
 • 25 g mandler, grofthakket
 • 100 g kernemælk
 • 25 g honning
 • et nip salt
 • 50 g hvid chokolade, grofthakket
 • 1 stk æble, skiveskåret
Sådan gør du
 1. Tænd ovnen på 180 graders varmluft.

 2. Rør alle de tørre ingredienser sammen; havregryn, kanel, kardemomme, salt, bagepulver og hvid chokolade. I en anden skål røres æblemos, kernemælk og honning sammen. Vend de tørre ingredienser i  og hæld blandingen i en ildfastfad. Top evt. med friskskåret æbleskiver og hakket mandler.

 3.  Bag grøden i ca. 25 minutter.

 4. Servér grøden med en klat græsk yoghurt til og evt. lidt frisk mynte. Velbekomme.

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

 

Del med en du holder af:

4
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Sara
Gæst

Måms! Det ser vildt lækkert ud, den må jeg straks prøve 😍

Milla
Gæst

Det ser virkelig lækkert ud.. Super gode billeder du tager 🙂

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu